Evro dizel – 187,74, Evro premijum BMB 95 – 176,31 dinara za litar

 

Uredba o ograničenju cena naftnih derivata evrodizela i evro premijuma BMB 95 predviđa da se od danas i u narednih 30 dana usklađivanje cena goriva vrši svakog petka, kada će se do 15 časova objavljivati maksimalne cene.

Za poljoprivrednike dizel će najviše koštati 179 dinara.

Najviše maloprodajne cene ovih derivata utvrđivaće Ministarstvo trgovine svakog petka do isteka uredbe i objavljivati na zvaničnoj internet stranici najkasnije do 15 časova, navodi se u uredbi i cene će važiti od trenutka objavljivanja.

 

ČITAJTE I: Produktna berza: U sredu stalo trgovanje kukuruzom I pšenicom, cena đubriva raste

 

 

Uskladu sa članom 3. stav 4. Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte („Sl. glasnik RS“, br. 32/22), utvrđuje se najviša maloprodajna cena derivata nafte za period od 15 časova 11. marta 2022. godine do 15 časova 18. marta 2022. godine i to za:

 

EVRO DIZEL, u iznosu 187,74 dinara za jedan litar i

EVRO PREMIJUM BMB 95 u iznosu 176,31 dinara za jedan litar.

 

Takođe, u skladu sa članom 3. stav 5. navedene uredbe, obaveštavaju se privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava da su dužni da utvrđene maloprodajne cene  derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 
 
 

Najviša maloprodajna cena sa porezom na dodatu vrednost za evrodizel i bezolovni benzin BMB 95 utvrđuje se u iznosu prosečne veleprodajne cene derivata na teritoriji Srbije uvećane za šest dinara. Prosečne veleprodajne cene tih derivata obračunava Ministarstvo rudarastva i energetike, svakog petka do isteka uredbe i najkasnije do 13 časova dostavlja Ministarstvu trgovine. Ministar nadležan za poslove energetike bliže propisuje način obračuna prosečne veleprodajne cene derivata nafte evrodizela i evropremijuma BMB 95.

Ostavite komentar