Festival kuglofa u Sremskim Karlovcima od 27. do 29. maja

 

U cilju očuvanja tradicije i kulture Podunavskih Švaba, ali i svih sugrađana koji neguju duh tolerancije i dobrosusedstva, po kojima je Vojvodina naširoko poznata, Fondacija “Zavičajna kuća” i Udruženje građana “Petrovaradin Media” organizuju Festival kuglofa u Sremskim Karlovcima.

Festival će se održati od 27. do 29. maja 2022.

 

 

Posebno mesto u nemačkoj kuhinji zauzimao je kolač kuglof, nekada neizostavna poslastica na nedeljnoj trpezi i brend opštine Sremski Karlovci. Upravo zbog toga, važan događaj na festivalu je i takmičenje u pravljenju kuglofa, gde stručni žiri ocenjuje i nagrađuje tri najuspešnije pripremljena kolača.

Program počinje u petak, 27. maja u 11. sati, a u subotu 28. maja na Festival kuglofa vozom će doputovati i brojni ambasadori, čiji dolazak na stanicu je planiran u 9:45 časova.

 

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

U subotu u 13 časova planirano je proglašenje najboljeg ovogodišnjeg kuglofa na „Festivalu kuglofa“ i dodela nagrada. Nakon toga, proizvođači tri prvoplasirana kuglofa pristupaju novoj izradi svojih pobedničkih kuglofa na Izlagalištu, pred publikom.

Ostavite komentar