Festival šumadijskih vina 12. i 13. juna u Topoli

 

Festival šumadijskih vina održaće se po sedmi put 12. i 13. juna u Topoli, saopštio je Savez vinara i vinogradara Srbije.

U cilju promocije kvaliteta vina koja se danas proizvode u Šumadiji, Udruženje vinara Šumadije je sredinom juna 2014. godine organizovalo 1. festival šumadijskih vina. To je bio jedini sajam u regionu na kome se izlažu vina samo jedne regije.

Zahvaljujući sadržaju festivala, reakcijama posetilaca, ali i ambicijama samih vinara udruženih u Udruženje vinara Šumadije, ova manifestacija je postala tradicionalna. Svake godine u isto vreme, drugog vikenda u junu, u ambijentu Kraljevske vinarije podno Oplenca, Festival šumadijskih vina gostima pruža veoma bogat kulturno-umetnički progam sa mnoštvom raznovrsnog sadržaja.

Naročito se izdvaja izložba likovnih radova pod nazivom Umetnost i vino, koja svake godine pobere najbolje moguće kritike. Osim izložbe i degustacije najboljih šumadijskih vina, program obuhvata i stalnu postavku Muzeja vina i vinogradarstva u sklopu Kraljevske vinarije, književno-scenske nastupe umetnika… U muzičkom delu festivala nastupaju poznata imena srpske i svetske muzičke scene.

Izvor: eKapija

Foto: Pixabay

Ostavite komentar