Formirana Sekcija za otkup lekovitog bilja RPK Zaječar, Niš i Leskovac

Na inicijativu kompanije Adonis iz Sokobanje, a nakon održane elektronske sednice Grupacije proizvođača i prerađivača lekovitog, aromatičnog i začinskog bilja -LAB Privredne komore Srbije, donesena  je Odluka o formiranju Sekcije za otkup lekovitog bilja regionalnih privrednih komora Zaječarskog, Borskog, Nišavskog, Pirotskog, Topličkog, Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga – RPK Zaječar, Niš i Leskovac.

Delegiranje tema i pitanja,  razmatranje, pripremanje  i prosleđivanje predloga rešenja, promovisanje potencijala LAB sektora jugoistočne Srbije, saradnja sa nadležnim institucijama na unapređenju razvoja LAB sektora jugoistočne Srbije, edukacije biće najznačajnije aktivnosti Sekcije.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, na osnovu člana 15. Poslovnika o radu grupacije udruženja Privredne komore Srbije održana  je elektronska sednica Sekcije za otkup lekovitog bilja. 

Na osnovu dostavljenih pisanih saglasnosti članova Sekcije za  predsednika izabran je Igor Nikolić iz kompanije Jeligor – Svrljig, a za zamenika Sekcije izabran je Nebojša Stanojević iz Adonisa –  Sokobanja. Takođe, usvojen je i plan rada Sekcije. 

Ostavite komentar