I Uprava za veterinu digitalizuje usluge

 

Na portal eUprava Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštava da je posle 22 digitalne usluge Uprave za zaštitu bilja, dostupno i 12 usluga Uprave za veterinu.

Nove elektronske usluge Uprave za veterinu, sa već postojećih 42 usluge za privredu koje su uvedene Programom ePapir na portalu eUprava, čine prvi korak u dostupnosti javne uprave kroz elektronsku komunikaciju i sticanje potrebnih uslova za obavljanje delatnosti na jednostavan i brz način.

 

ČITAJTE I: Obeležavanje domaćeg mesa od 1. aprila

 

 

Ti postupci sada su brži i jeftiniji, a upis u registre je dostupan u nekoliko jednostavnih koraka. Korisnik na portalu eUprava popunjava elektronski zahtev, prilaže dokumentaciju i, ukoliko usluga zahteva finansijski izdatak, vrši elektronsko plaćanje, navedeno je u saopštenju. Sistem automatski pristupa elektronskim registrima i pribavlja podatke po službenoj dužnosti koji su neophodni u procesu odlučivanja.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je jedno od prvih ministarstava koje se posvetilo digitalizaciji svojih usluga koje pruža građanima.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku
 
 

– Digitalizacijom ovih postupaka olakšavamo i omogućavamo jeftinije i brže poslovanje privrednim subjektima prilikom upisa u registre koje vodi Uprava za veterinu. Ovo su prvi koraci u digitalizaciji usluga u oblasti veterine. Uprava za veterinu će nastaviti sa digitalizacijom svojih usluga kako bi olakšala privrednicima obavljanje veterinarske delatnosti. U cilju unapređenja poslovnog okruženja i smanjenja administrativnog opterećenja za privredu, vlada sprovodi sveobuhvatni reformski proces kako bi javna uprava bila u službi privrede i građana – navodi se u saopštenju.

Ostavite komentar