Italija objavljuje rat hrani iz laboratorije

 

Italijanska vlada odobrila je nacrt zakona o zabrani upotrebe laboratorijski proizvedene hrane i stočne hrane s ciljem da se zaštite poljoprivredno-prehrambeni proizvodni kompleks i gastronomsko nasleđe, izjavio je italijanski ministar poljoprivrede Frančesko Lolobriđida.

 

 

ČITAJTE I: Meksiko ne želi GMO kukuruz iz SAD

 

 

 

Ako ovaj nacrt zakona „prođe“ u parlamentu, italijanskoj prehrambenoj industriji neće biti dozvoljeno da proizvodi hranu ili hranu za životinje „iz ćelijskih kultura ili tkiva dobijenih od kičmenjaka“, a kršenje ovih pravila kažnjavaće se i do 60.000 evra, prenosi Rojters.

-Laboratorijski proizvodi po našem mišljenju ne garantuju kvalitet, blagostanje i zaštitu italijanske kulture i tradicije, rekao je ministar poljoprivrede, član stranke „Braća Italije“ premijerke Đorđe Meloni.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

 

 

Vlada premijerke Meloni obavezala se da će zaštititi italijansku gastronomiju i prehrambene proizvode od tehnoloških inovacija koje su proglašene štetnim, kao i da će Ministarstvo poljoprivrede preimenovati u ministarstvo poljoprivrede i prehrambenog suvereniteta.