Iz Vršca stiže glas – Počinje 15. Vinofest

 

Grad Vršac i Turistička organizacija Vršac od 9. do 11. jula organizuju petnaesti po redu Vinofest, na kome će biti degustirana, prodavana i ocenjivana vina iz četrdesetak srpskih vinarija. Vinofest će biti održan na otvorenom, na Trgu Sv. Teodora Vršačkog (gradski trg) u periodu od 18 do 24 sati, tokom sva tri dana održavanja.

Na Vinofestu će se okupiti oko 40 vinara iz cele Srbije i posetioci će imati priliku da probaju više od 200 različitih etiketa vina. Najbolja vina biće ocenjena od stručne komisije i priznanja za kvalitet biće dodeljena na otvaranju festivala. Svi posetioci imaće priliku da kupe vinsku čašu za degustaciju, po ceni od 250 dinara, kao i bonove za degustaciju. Cena bona iznosi 100 dinara.

Proteklih godina, osim domaćih vinarija, na Vinofestu su se predstavile i vinske kuće iz Mađarske, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Italije, Crne Gore, Češke i drugih zemalja.

– Nadamo se stabilizaciji epidemiološke situacije, te za sledeću godinu očekujemo da nam se pridruže i vinari iz regiona – navode organizatori Vinofesta.

Izvor: Vino & fino

 

Ostavite komentar