Izabrano Top 50 fruškogorskih vina

 

I ove godine održano je ocenjivanje i izbor za TOP 50 vina Fruške gore. Vinari fruškogorskog vinogorja poslali su više od 150 uzoraka vina na ocenjivanje koje je ustanovljeno prošle godine.

 

 

ČITAJTE I: Da li ukrštanje autohtonih sorti grožđa daje superiornije potomstvo?

 

 

 

Od svih ocenjenih vina, pedeset sa najvišim ocenama okitilo se medaljom TOP 50 Fruška gora 2022 koja će se naći na bocama, kao svojevrsni putokaz i garancija potrošačima da kupuju provereno kvalitetno vino koje na pravi način reprezentuje Frušku goru. Prema pravilima koja su ustanovljena prošle godine, ovo je jedinstveno takmičenje gde nema pobednika i rangiranja, već se svih 50 najbolje ocenjenih vina tretira ravnopravno, prenosi sajt Vino & Fino.

Prema ocenama žirija, fruškogorska vina pokazala su očekivani kvalitet: većina ih je bila veoma dobra, što dokazuje da fruškogorski vinari dobro znaju šta rade – navode u Udruženju vinara i vinogradara Srem – Fruška gora. Posebno raduje činjenica da ima sve više novih imena i malih vinarija koje su tek na početku, ali već prave vrlo dobra vina, što se već vidi i među etiketama koje su ušle u 50 najboljih.

 

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

Medalje će vinarima biti uručene na manifestaciji Fruška gora Wine Show, planiranoj za kraj septembra u čortanovačkoj Vili Stanković.

Izvor: Vino&fino

Foto: Pixabay

Ostavite komentar