John Deere balirke V451R

 

Osnovnu delatnost kompanije KITE DOO čine prodaja i servis poljoprivredne mehanizacije, prodaja motornih ulja i maziva, semena, mineralnih hraniva, sredstava za zaštitu bilja, otkup merkantile i snadbevanje originalnim rezervnim delovima.

Prodajni  program koji nudi kompanija KITE DOO je obiman i raznovrstan, a čine ga lideri kvaliteta svetskog tržišta. Pored najpopularnijeg i verovatno najvećeg proizvođača poljoprivredne mehanizacije na svetu, JOHN DEERE, tu su još i proizvodni programi kompanija JCB, KUHN, JOSKIN, LKT, ALPEGO, ZAGO, DEGENHART, GRASDORF, GERINGOFF, IRRIMEC, OTECH, SIPTEC, ZIEGLER, KOCK & SOHN…

 

 

ČITAJTE I: KITE DOO: U centru u Čeneju nove tehnologije sve dostupnije poljoprivrednicima

 

 

 

 

Pored John Deere traktora, univerzalnih žitnih kombajna, silažnih kombajna, prskalica, sejalica, prednjih traktorskih utovarivača, sistema za satelitsko navođenje, savremenih tehnologija za preciznu poljorivredu, proaktivnih servisnih usluga na daljinu, John Deere je nadaleko poznat i po svojoj priključnoj mehanizaciji, gde ovaj put izdvajamo prese, odnosno balirke.

Balirka V451R nedavno, po prvi put, prikazana u Srbiji

John Deere je mogućnosti da ponudi prese u nekoliko izdanja: jednostavne prese sa fiksnom komorom, prese za profesionalce sa komorom promenljive geometrije i za velike poljoprivredne proizvođače – prese za formiranje velikih kvadratnih bala.

Ovog puta želimo da približimo poljoprivrednim proizvođačima jednu od najnaprednijih balirki u svom segmentu V451, koja radi na principu varijabilne komore i obezbeđuje ujednačenu gustinu sabijene mase duž čitavog prečnika roll bale, a pomenuti model je  nedavno, po prvi put prikazan u Srbiji.

Balirka John Deere V451R

John Deere balirka V451R ima varijabilnu komoru sa kojom je moguće formirati prečnik bale od 80 cm do 160 cm, uz širinu od 121 cm. Varijabilna komora je napravljena od 2 kontinualna kaiša, jednog ulaznog i dva prednja valjka. Revolucionarni sistem brzog otpuštanja Fast Release System (FRS), u kombinaciji sa širokim pick-up uređajem velikog kapaciteta od 220 cm, omogućava da se uradi više od 120 bala na sat. Dostupne sa MaxiCut HC 25 Premium, MaxiCut HC 13 Premium ili RotoFlow HC Premium sistemom za dopremanje mase, presa V451R poseduje unapređen sistem u kojem su trake povezane sa konstrukcijom, a ne sa komorom za bale. Nezavisna MaxD komora za bale, nalazi se unutar konstrukcije, tako da se njene stranice mogu pomaći i izgurati napolje radi stvaranja najbržeg sistema za izbacivanje bala koji je John Deere ikada proizveo.

Bez obzira na to koji usev balirate ili koliko ga balirate – John Deere balirke  V451R, zadovoljiće sve potrebe – Konstrukcija za teške uslove rada i vrhunske specifikacije to omogućavaju.

 1 | SISTEM UVLAČENJA MASE

Uvlačno grlo velikog kapaciteta, visokih performansi i širine od 2,2 m, omogućava brže baliranje velike mase.

2 | PODESIVO DNO KOMORE

Brzo i jednosatvno otvaranje. Široko, hidraulično spustivo dno komore sa lakoćom eliminiše čak i najteža zagušenja.

3 | KOMORA ZA FORMIRANJE BALA

3 fiksna, pogonjena valjka i 2 valjka velikog prečnika unutar komore, za pogon traka, pružaju vrhunsku univerzalnost.

Tvrde kao kamen – savršeno sabijena biljna masa u okruglim balama. To je ono što John Deere velike balirke sa varijabilnom komorom izbacuju iz dana u dan, iz sezone u sezonu.

4 | NAJVEĆA BRZINA

Manje od 5 sekundi za istovar bala i zatvaranje zadnjeg poklopca, obezbeđuje se produktivnost više od 2 bale u minutu.

Opremljene sa brzoodzivnim cilindrima zadnjih vrata i mehanizmom za umotavanje bala, pomerajući komoru za dodatnih 10 cm, čime ove balirke štede čitav minut na svakih šest bala.

5 | ZA TEŠKE USLOVE RADA

Nema kompromisa po pitanju kvaliteta: pet cevastih pick – up prstiju postavljenih na zatvorenim kugličnim ležajevima, Hardox® HD dijamantski lanci, zupci rotora sa habajućim pločama i skidači od nerđajućeg čelika.

6 | PRENOSNI SISTEM

Integrisana pogonska osovina, sinhronizovana sa reduktorom, obezbeđuje prenos  do 180 KS za maksimalnu snagu i brzinu rada.

7 | SISTEM ZA UMOTAVANJE

Laki za montažu, valjci za pogon se deaktiviraju za manje od jednog minuta, bez upotrebe alata.

8 | PNEUMATICI ZA MANJE SABIJANJE ZEMLJIŠTA

Dostupan je širok asortiman pneumatika do 600/50R22.5 za smanjeno sabijanja tla.

9 | LAKO ODRŽAVANJE I LAK PRISTUP

Jednodelna bočna, podizna vrata sa svetlima, automatskim podmazivanjem ležajeva i sistemom za automatsko podmazivanje lanaca, kao i dizajn koji sprečava nakupljanje useva, svode održavanje na minimum.

10 | VELIKA  ZBIJENOST

Kao što je DLG potvrdio u nezavisnom testu, sabijenost može da dostigne blizu 130 kg/m³u veoma suvoj slami.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

 

 

Bilo da vršite usluge ili balirate na sopstvenom imanju raznovrne kulture, John Deere je proizveo idealne prese za vas.

 

Proizvodite slamu, seno, senažu ili silažu – veliku količinu jednoga ili ponešto od svega kompanija, KITE DOO u svojoj ponudi ima balirke dizajnirane da ispune svačija očekivanja.

KITE DOO