Karlovačka vinska idila od 11. do 12. decembra

 

U Sremskim Karlovcima će od 11. do 12. decembra biti održana manifestacija „Karlovačka vinska idila“.

Na Trgu Branka Radičevića biće organizovana izložba i degustacija vina, kao i muzički program, ali i recitovanje poezije. U svečanoj sali zgrade Opštine biće upriličena predavanja, predstave, koncerti, radionice i prijemi.

Vinski događaj “Karlovačka vinska idila” zamišljen je kao privredno-turistički promotivni događaj kojim se učesnicima omogućava da publici prezentuju svoja vina i gastro proizvode, ali i dešavanje kojim bi se povećala vidljivost značaja Sremskih Karlovaca za razvoj vinarstva u Srbiji.

 

 

ČITAJTE I:  16. Kongres voćara i vinogradara Srbije od 28. februara do 3. marta 2022. u Vrdniku

 

 

Sa bogatom vinskom istorijom, koja seže do rimskog cara Probusa, ali i velikim značajem koje je razvoj vinogradarstva i trgovina ovim nektarom imala za razvoj ukupnog društvenog i privrednog života na ovim prostorima, ovo mesto nedvosmisleno se može smatrati kolevkom vina u Srbiji.

Ovaj događaj je deo manifestacije Karlovačka berba grožđa 2021, koja zbog vanredne situacije sa širenjem virusa covid-19 nije održana u septembru. Dok novo vino drema u bačvama, posetioci će imati priliku da sa dragim ljudima podelite utiske o Portugizeru, Grašcu, Sili, Probusu i svi drugim starim i novim, domaćim i svetskim sortama koje će karlovačke vinarije i podrumi izneti pred njih. Uz vino, zamirisaće i ukusni zalogaji, a biće i pesme i muzike koja dušu greje.

Program se u petak održava od 17 do 20 sati, u subotu od 11 do 20, a u nedelju od 11 do 19:45.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku
 
 
 

Za određene programe je ograničen broj publike, pa će moći da se prisustvuje sa pozivnicom.

Detalje potražite na Fejsbuk stranici Karlovačka vinska idila

Ostavite komentar