Krkobabić: Bespovratna sredstva od 10.000 evra za pokretanje preduzetničkih delatnosti u selima

 

Konkurs za pokretanje privrednih aktivnosti u selima novi je program Ministarstva za brigu o selu, a najvio ga je Milan Krkobabić prilikom gostovanja u emisiji za poljoprivrednike RTV Vojvodine “Brazde”.

 

 

ČITAJTE I: Razvojni fond Vojvodine kreditira klimatski održive investicije

 

 

– Priprema tog programa je u završnoj fazi i mogu ekskluzivno za RTV da kažem da će on uskoro startovati. Svi zainteresovani moći će da apliciraju za bespovratna sredstva u iznosu od 10.000 evra za pokretanje različitih preduzetničkih delatnosti koje su selima neophodne, rekao je Krkobabić.

Foto: Pixabay/Stari zanati – tkanje

Pojasnio je da će oni koji žele da konkurišu moći u skladu sa svojim znanjem i veštinama, da se opredele za neku od delatnosti, a pored poslova vezanih za poljoprivredu, tu su i različiti stari i novi zanati kao i etno-turizam.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

 

Kada je reč o socijalno garantovanoj penziji kao posebnom institutu socijalne politike čiji je inicijator upravo ministar Krkobabić, može se reći da je ona sve izvesnija.

Foto: Pixabay/Kovački zanat

– To je nešto na šta ljudi mogu da računaju u narednom periodu. Sve je to u skladu sa novom raspodelom narodnih para. Mininistarstvo za brigu o selu u narednom periodu započeće prikupljanje podataka o potencijalnim korisnicima socijalne garantovane penzije, odnosno narodne nadoknade, što će biti polazište za definisanje odgovarajućih zakonskih rešenja, kazao je on

Izvor: RTV