Ljig: Podsticaji za poljoprivredu

Na osnovu Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Ljig za 2021. godinu raspisan je Javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava namenjenih poljoprivredi.

Podsticajna sredstva se odnose na regres za reproduktivni materijal, odnosno veštačko osemenjavanje.

Mere Ruralnog razvoja odnose se na nabavku priplodnih grla mlečnih rasa, a intezitet pomoći je 50 priplodnih grla goveda do 60.000, a maksimalni iznos podsticaja je 300.000 dinara po korisniku.

Takođe, mogu se koristiti za nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda, ovaca, koza i svinja koje se koriste za proizvodnju mesa, a čiji je intenzitet pomoći 50 odsto od umatičene ovce, a maksimalno do 6.000 dinara.

Podsticajna sredstva mogu se uzeti i za podizanje novih ili obnavljanje postojećih višegodišnjih zasada voćaka, hmelja i vinove loze i to 35 odsto od vrednosti prihvatljivih troškova investicije , bez PDV-a.

Javni poziv ostaje otvoren sve do utroška planiranih sredstava a najkasnije do 27. decembra 2021, sve informacije u vezi sa pozivom zainteresovani mogu pronaći na opštinskom sajtu.

Izvor: Glas zapadne Srbije

Ostavite komentar