Malinari traže sastanak sa Ministarstvom poljoprivrede

 

Predstavnici udruženja „Naše voće Srbija”, koje okuplja male hladnjačare i uzgajivače maline, organizovalo je sastank u Arilju gde su se okupili i predstavnici iz susednih opština.

Razgovaralo se o načinu na koji mogu da se reše nagomilani problemi u malinarstvu kako bi predstojeća sezona bila bolja, prvenstveno u smislu isplativosti uzgoja malina.

 

 

ČITAJTE I: Nega maline nakon sadnje

 

 

Božo Joković, predsednik udruženja „Naše voće Srbije“, kazao je da su jednoglasno zatražili hitan sastanak sa Ministarstvom poljoprivrede i ministarkom Jelenom Tansković, kao i predsednikom države.

Božo Joković, predsednik Udruženja „Naše voće Srbije“

Proizvođači su izneli svoje stavove i nezadovoljstva, a među predlozima bilo je i formiranje jednog udruženja koje će zastupati stavove svih malinara jer, kako su istakli, politika se umešala u mnogobrojna postojeća udruženja, pa se više ne zna ko koga i zbog čega zastupa.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

Svima je je poznato kakav je značaj maline u Srbiji i njeno učešće u bruto-domaćem proizvodu i koliko je malina u poslednjih pet decenija podigla nivo života stanovnika ruralnih regija u Srbiji. Zato malinari ističu da svi moraju da daju maksimum da se otklone poremećaji na tržištu u sektoru malinarstva.

Izvor: Infoliga