Ministarstvo za brigu o selu i Karitas udružili snage da pomognu selu

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić i beogradski nadbiskup i predsednik humanitarne organizacije „Karitas Srbije“, mons. Stanislav Hočevar sastali su se juče i dogovorili saradnju sa ciljem poboljšanja uslova života i rada u selima Srbije, uključujući i sela sa mešovitim i katoličkim življem.

-Cilj svih naših napora je jednostavan – da pokušamo da se izborimo da mladi bez obzira na nacionalnost i versku pripadnost ostanu da žive i rade u selima Srbije. To nećemo postići ni molbom ni dekretom, jedino konkretnom ponudom i ostavljenom mogućnošću da to sami izaberu” izjavio je Krkobabić.

Dodao  je i da država mora da izdvoji velika sredstva za tu namenu.

– Moramo da budemo aktivni i svi zajedno opredeljeni za jednu takvu misiju – svi sa iste strane stola. Cilj nam je jedan, a poverenje se najbolje gradi primerima dobre prakse zaključio je Krkobabić.

Beogradski nadbiskup Hočevar ocenio je programe Ministarstva za brigu o selu kao svestrani integralni pristup pomoći seoskom stanovništvu.

– Izražavam želju, nadu i sigurnost da će ovi programi doći do onih kojima su najpotrebniji. Veoma je važno da stanovništvo u selima, naročito starije, koje nije toliko obavešteno, bez obzira da li pripada nekoj nacionalnoj ili konfesionalnoj manjini, dobije sve informacije i mogućnost da koristi državne programe, rekao je Hočevar.

Tema prvog radnog sastanka Ministarstva za brigu o selu i humanitarne organizacije Karitas u Palati Srbija bili su programi Ministarstva za brigu o selu i saradnja na merama i aktivnostima sa ciljem poboljšanja uslova života i rada u selima U razgovoru sa osmočlanom delegacijom Karitasa izdvojena su područja u kojima bi predstavljeni programi Ministarstva bili najsvrsishodniji i očekuje se uskoro nastavak saradnje u konkretnom pravcu.

Ostavite komentar