Na Italijanskoj kolektivnoj izložbi inovativne tehnologije i precizna poljoprivreda

 

Na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu koji će biti održan od 21. do 27. maja, Italija će se predstaviti na Zvaničnoj italijanskoj kolektivnoj izložbi u hali 1. ITA – Italijanska agencija za spoljnu trgovinu punih deset godina organizuje ovaj vid sajamskog nastupa i tim povodom u utorak 17. maja u 12 sati u Palati Italije, Kneza Miloša 56 u Beogradu, organizuje Konferenciju za novinare.

 

 

ČITAJTE I: Na Sajmu pojedinačno i kolektivno

 

Na Konferenciji za medije, osim italijanskog Ambasadora u Srbiji, Nj.E. Karla Lo Kaša i direktora Kancelarije Agencije ITA u Beogradu, Antonija Ventreske obratitće se i Boris Nadlukač, izvršni direktor Novosadskog sajma za sajamske delatnosti.

Na italijanskoj kolektivnoj izložbi predstaviće se 24 firme

Inače, na italijanskoj kolektivnoj izložbi predstaviće se 24 firme, proizvodjači poljoprivredne mehanizacije i rezervnih delova, sadnica voća, opreme za selekciju i pakovanje voća i povrća, stubova za vinogradarstvo i voćarstvo, pumpi, plastenika kao i firma koja se bavi preciznom poljoprivredom.

U okviru italijanskog kolektivnog štanda biće prisutni i predstavnici italijanskog udruženja proizvodjača poljoprivredne mehanizacije FEDERUNACOMA.

Konferencija održana na predhodnom Poljoprivrednom sajmu

Seminar o inovativnim tehnologijama u poljoprivredi u Srbiji i Italiji i mogućnostima primene precizne poljoprivrede zakazan je za utorak, 24. maj u 12 sati, a otvoriće ga ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo  i direktor kancelarije Agencija ITA u Beogradu, Antonio Ventreska.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

Učešće na seminaru najavili su najveći naši i italijanski stručnjaci iz ove oblasti: prof. dr. Marko Kostic, sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu i saradnik Instituta BioSens, dr Paolo Menezati  direktor istraživačkog centra CREA – Savet za istraživanja u poljoprivredi i analizu poljoprivredne ekonomije: Istraživački centar za poljoprivredno-prehrambeno inženjerstvo I transformacije.

Prezentacija jedne od najznačajnijih medjunarodnih izložbi mašina, opreme i tehnologije za poljoprivredu AGRILEVANTE u saradnji sa italijanskom asocijacijom proizvodjača poljoprivredne mehanizacije FEDERUNACOMA, zakazana je za sredu 25. maja u 13.00 sati

Piše: J. Bajšanski

Ostavite komentar