Na Poljoprivrednom sajmu – svi poznati segmenti

 

U poslednjoj dekadi maja, od 21. do 27, biće priređeni svi poznati segmenti smotre agrara – Izložba poljoprivredne mehanizacije priključnih mašina i rezervnih delova, opreme za prehrambenu industriju, vinogradarstvo, voćarstvo i stočarstvo…

 

 

ČITAJTE I: Počelo ocenjivanje jakih alkoholnih pića

 

 

Posetioce će dočekati i Izložba stoke, izložba hrane i pića, predstaviće se i osiguravajuća društva, banke, institucije i dr, a biće održani i brojni poslovni i stručni skupovi.

Na najvećoj Nacionalnoj izložbi stoke i Izložbi genetskih potencijala, biće prikazana najbolja grla goveda, konja, ovaca, koza i živine, a posetioci će imali priliku da vide autohtone rase neophodne za održanje biodiverziteta, kao i dostignuća u nekonvencionalnom stočarstvu. Nažalost ni ove godine Sajam neće biti domaćin odgajivačima svinja, zbog potencijalne opasnosti od afričke kuge. Izložbe će biti organizovane pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije. Kruna Izložbe stočarstva – Dan stočara, neće izostati ni ove godine. Na Manježu Novosadskog sajma najboljim odgajivačima biće uručena priznanja uz defile nagrađenih grla – prikaz rezultata domaćeg uzgoja i selekcije stoke, koji će ne samo potvrditi veliku upornost domaćih farmera, već kao i obično privući veliki broj posetilaca.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 
 
 
 

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede u planu su i izložbe organskih proizvoda, proizvoda sa oznakama geografskog porekla, proizvoda sa oznakom „Srpski kvalitet“ i zanatskog piva.

 

 

Ostavite komentar