Na Zagrebačkom velesajmu: CROAGRO I Sajmovi hrane i zdravog življenja

 

Zagrebački velesajam do nedelje, 3. decembra otvoren je za posetioce koji žele videti novitete iz oblasti poljoprivrede, hrane i zdravog življenja. (CroAgro i SAJMOVI HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA).

 

-Posebno nam je zadovoljstvo završiti poslovnu godinu s uspješnom realizacijom sajmova značajnih za Grad Zagreb i Republiku Hrvatsku. Sajam kakav poljoprivreda zaslužuje u svojoj ponudi ima sve najbolje od poljoprivrede te zajedno sa Sajmovima hrane i zdravog življenja čine cjelovitu ponudu „Od polja do stola“, istakla je na otvorenju direktorica Zagrebačkog velesajma Renata Suša.

 

ČITAJTE I: Novosadski sajam otvorio svoje kapije za turističke poslenike i posetioce

 

 

 

Prema njenim rečima ovaj termin iz godine u godinu beleži rast sajamskih pokazatelja i čini zdravu osnovu za pozicioniranje sajma kao centralnog nacionalnog poljoprivrednog događanja u Republici Hrvatskoj. Kao takvi, važna su platforma u predstavljanju svih tema iz područja poljoprivrede, hrane i održivog življenja kao i promocije zanimanja u poljoprivredi.

Foto: Zagrebački velesajam

Brojnost i vodeća struktura izlagačkog segmenta, njih 416 iz 32 zemlje sveta, garant su kvalitete ponude, a prezentuju svoje proizvode i usluge u 4 paviljona na 12.000 kvadratnih metara izložbenog prostora.

Sajmove je otvorio gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević koji je tom prilikom rekao da je poljoprivreda je strateška grana privrede u Republici Hrvatskoj.

Foto: Zagrebački velesajam

-Mi u Gradu Zagrebu podržavamo proizvodnju lokalne hrane odnosno kratkih lanaca nabavke, strategiju „od polja do stola“, a posebno podržavamo povećanje udela poljoprivredne proizvodnje pod ekološkim uzgojem, naglasio je Tomašević.

Mladen Jakopović, predsednik Hrvatske poljoprivredne komore nazvao je sajam CroAgro svetlom u gradu Zagrebu i pozvao sve na kupovinu domaćih proizvoda.

Ovogodišnja zemlja partner Sajmova hrane i zdravog življenja je Republika Indija.

Foto: Zagrebački velesajam

CroAgro vrhunski nacionalni i središnji poljoprivredni događaj svake godine okuplja na jednom mestu poljoprivrednike, proizvođače i stručnjake iz cele regije. Sajam je idealna platforma za umrežavanje i razmenu iskustava i znanja na B2B susretima, prezentovanje novih proizvoda i usluga kao i deljenje iskustava s posetiocima u unapređenju vlastitog poslovanja.

Sajmovi hrane i zdravog življenja centralna su nacionalna događanja na temu hrane, zdravog življenja i povratka prirodnoj ravnoteži čoveka kroz komplementarni pristup. Naglasak je na zdravom životnom stilu te povratak prirodi i održivom načinu života. Sajmovi zdravog življenja sa svojim prepoznatljivim segmentima Hrana, KrOnoplja&Organica, APItera i Mystic iz godine u godinu beleže sve veći interes posetioca, izlagača i stručnjaka.

Foto: Zagrebački velesajam

Sajmovi traju do nedjelje, 3. prosinca, a cijena ulaznice iznosi 3 evra i važi za oba sajma. Za studente, penzionere i đake ulaznica je 2 evra.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

 

ZAŠTO OD 30.11. DO 3.12.2023. POSJETITI ZAGREBAČKI VELESAJAM?

  • Jedna ulaznica – dva međunarodna sajma
  • Premijere poljoprivredne mehanizacije
  • Degustacije
  • Grejani zatvoreni paviljoni
  • Sajamski popusti
  • Stotine izlagača iz zemlje i inostranstva
  • Vodeći izlagači na jednom mjestu
  • Noviteti, zanimljivosti, prezentacije
  • Besplatan parking ispred Zagrebačkog velesajma
  • Informacije o podsticajima u 2024.