„Najdomaćin 2024“ stiže u Obrenovac!

 

Poljoprivredni karavan „Najdomaćin 2024“ u nedelju 10. marta stiže u Obrenovac.

Izbor za „Najdomaćina“ održava se po drugi put uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a plan je da veseli karavan obiđe 10 gradova u Srbiji.

Događaj počinje u 9 časova na Vašarištu u Obrenovcu. Prisutnima će se obratiti ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković, a nakon nje predsednik privremenog organa Miloš Stanojević.

 

ČITAJTE I: Finansijska pomoć gazdinstvima pogođenim poplavama u 2023. godini

 

 

Poljoprivrednici će u ovoj beogradskoj opštini moći da razmene iskustva, ali i da čuju savete stručnjaka. Očekuje ih i bogat kulturno-umetnički program.

Najbolji poljoprivrednik Srbije biraće se i ove godine. Prijave za „Najdomaćina 2024“ počele su 1. marta, a trajaće sve do 30. septembra 2024.

Ukupan ovogodišnji nagradni fond iznosiće više od 7.000.000 dinara, od čega će deo biti robne nagrade za najbolje domaćine naše zemlje. Poljoprivredni karavan će ove godine obići više od 10 gradova širom Srbije.

Prijavljeni će se takmičiti u 5 kategorija: ratarstvo, stočarstvo, povrtarstvo, voćarstvo i organska proizvodnja, a najbolji domaćin Srbije će biti nagrađen sa čak 2.000.000 dinara za dalja ulaganja, dok će po dvoje najboljih u svakoj od kategorija osvojiti svaki po pola miliona dinara.

Učesnike očekuje 11 nagrada i brojne robne nagrade koje će domaćini dobiti na karavanima. Terobne nagrade biće u vidu semena, đubriva, i ostalih repromaterijala za setvu i obradu zemljišta.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

 

Žiri će koristiti i jasno definisane kriterijume da izdvoji najbolja poljoprivredna gazdinstava u Srbiji, od kojih će nakon toga izdvojiti top liste.

Projekat se organizuje uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore Srbije.

Izvor: Blic