Nastavak pregovora o dodatnom finansiranju Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije

 

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Aleksandar Martinović sastao se danas sa direktorom kancelarije Svetske banke u Srbiji Nikolom Pontarom.

Oni su razgovarali o nastavku pregovora o dodatnom finansiranju Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije (SCAP).

 

 

ČITAJTE I: Leskovac: 101 milion podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede

 

 

S’ obzirom na to da Projekat ima za cilj osnaženje mikro, malih i srednjih poljoprivrednih proizvođača i preduzeća, kao i unapređenje poljoprivredne proizvodnje i konkurentnosti u Srbiji, na sastanku je istaknuto da je Svetska banka spremna da započne pregovore sa Vladom Republike Srbije, Ministarstvom finansija i Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede o dodatnom finansiranju Projekta u iznosu od 100 miliona evra.

Foto: MPŠV

Dodatno finansiranje u navedenom iznosu planirano je Zakonom o budžetu za 2024. godinu i predstavljalo bi, između ostalog, nastavak investicija u razvoj i primenu poslovnih planova unapređenja konkurentnosti i održivosti poljoprivredne proizvodnje.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

Ministar Martinović naglasio je da je Svetska banka važan partner Vladi Republike Srbije, te izrazio uverenje da će se dosadašnja uspešna saradnja na ovom, ali i drugim projektima, nastaviti i u budućnosti.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede