Nastavljaju se Miholjski susreti – Ove godine održaće se u 113 opština

 

Na današnjoj sednici komisije za dodelu bespovratnih sredstava za organizovanje Miholjskih susreta sela za 2024. godinu, koja je održana u Palati Srbija, odlučeno je da  113 jedinica lokalne samouprave  dobiju novac za organizovanje svojih programa.

Foto: Bogdan Bogdanov

Čak 1.775 sela učestvovaće u Miholjskim susretima ove godine, a očekuje se rekordnih 250.000 učesnika i posetilaca.

 

ČITAJTE I: Dodeljeno prvih 100 kuća ove godine

 

 

Bogat kulturni i sportski program  ponovo će odjekivati selima Srbije u toku leta i jeseni, od 1. juna do 1. novembra.

-Miholjski susreti sela nastavljaju da bukte Srbijom, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić.

Foto: Bogdan Bogdnov/Ministar Milan Krkobabić i predsednik Komisije za dodelu bespovratnih sredstava Ljubivoje Ršumović

U okviru ove prepoznatljive manifestacije, posetioce očekuju sportske, kulturne, umetničke aktivnosti kao i upečatljiva gastronomska ponuda u selima širom Srbije – od Subotice do Crne Trave i Vlasotinca, od Loznice do Negotina, Priboja i Dimitrovgrada.

 

Na čelu komisije i dalje je naš pesnik Ljubivoje Ršumović.

-Razmatrali smo pristigle prijave i ove godine interesovanje je bilo veće nego ikada. Raduje me što su iz godine u godinu programi sve kreativniji i što su ove manifestacije izuzetno dobro posećene, prihvaćene i sada već tradicionalne, rekao je Ršumović.

Na današnjoj sednici odobrena su sredstva, pojedinačno do 500.000 dinara.

Foto: Bogdan Bogdanov/Arhiva

I ovog puta su prvobitno odobrena sredstva, naknadno uvećana da bi se zadovoljili zahtevi svih učesnika konkursa koji ispunjavaju uslove, a veliki broj njih uložiće i sopstvena sredstva.

Foto: Bogdan Bogdanov/Arhiva

Kao i do sada, sela će se takmičiti u folkloru, izvornom pevanju, sviranju gusala i tambura, slikanju, pisanju, recitovanju… Na programu će biti i zdravice, blagoslovi, izvike. Radionice starih zanata, izrada rukotvorina, suvenira, tkanja, štrikanja, veza, pletenja, kao i izložbe slika, fotografija, rukotvorina, samo su deo najavljenog bogatog programa. Na Miholjskim susretima neizostavni su i seoski višeboj, sportski turniri, a deca će se takmičiti u kvizovima znanja, šaljivim izazovima poput krunjenja kukuruza, trčanja u džaku, pravljenja najstrašnijeg strašila…

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

 

Na sajtu Ministarstva za brigu o selu biće istaknut kalendar dešavanja, pa će svi zainteresovani moći da izaberu uz čiji program i na kojoj lokaciji žele da provedu kvalitetno vreme.

Izvor: Ministarstvo za brigu o selu