Nastup kompanije KITE DOO na 91. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

 

Zvanični John Deere diler i serviser na tržištu Srbije, kompanija KITE DOO Novi Sad, će tokom 91. međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu izložiti blizu 60 eksponata  na površini većoj od 2.100 kvadratnih metara.

 

 

ČITAJTE I: “KiTeh-KITE Tehnologije“: Simulacija rada mašina u preciznoj poljoprivredi na Poljoprivrednom sajmu

 

 

U okviru ponude traktora napopularnijeg proizvođača poljoprivredne mehanizacije na svetu, kompanije John Deere, na izložbenom prostoru kompanije KITE DOO biće izloženi modeli traktora serija 5D, 5E, 6M, 6R, 8R, 8RT (sa 2 gusenice) i 8RX (sa 4 gusenice) raspona snage od 45 KS  do 443 KS.

Posetioci će takođe moći da vide John Deere univerzalni  žitni kombajni i sa aksijalnim i sa tangencialnim sistemom izvršaja (serija S, serije T i serije W), prskalice, premium prese za baliranje za varijabilnom komorom, John Deere mašine za održavanje travnatih površina iz popularnog TURF programa.

Akcenat je, naravno, na ponudu najsavremenijih tehnoloških rešenja i na koncept precizne poljoprivrede jer je  današnju poljoprivredu teško zamisliti bez korišćenja sofisticirane tehnologije, uređaja i sistema koji omogućavaju poljoprivrednicima profitabilnije, efikasnije, sigurnije i ekološki prihvatljivije poslovanje.

VRA setva

Biće prikazane i mašine  čuvene kompanije JCB – pionira u oblasti proizvodnje teleskopskih manipulatora,  priključne mašine i oruđa lidera kvaliteta svetskog tržišta, eminentnih proizvođača kao što su:  KUHN, ALPEGO, JOSKIN, IRRIMEC, DEGENHART, GERINGOFF, SIP, TREFFLER, FURRIER kao i ovogodišnji noviteti – mašine renomiranih svetskih proizvođača, kompanija MONOSEM i BEDNAR.

VRA đubrenje

Ono što će izložbeni prostor kompanije KITE DOO razlikovati od konkurencije je svakako i ponuda šumskih zglobnih traktora, izuzetne snage i okretnosti, slovačkog proizvođača LKT.

Pored mašina i opreme u ponudi su i originalni rezervni delovi i oprema, usluge ovlašćenog servisa i opcije produženog garantnog roka.

U oviru sektora “Agronomija“ kompanije KITE DOO, spremne su ponude semena, mineralnih hraniva, sredstava za zaštitu bilja i  susreti sa partnerima u oblasti trgovine merkantilnim robama.

Pripremljene su i specijalne sajamske pogodnosti pri kupovini, ponude finansiranja putem poslovnih banaka, prvenstveno OTP banke i OTP Leasing, uz mogućnost dobijanja korisnih finansijskih informacija i informativnih obračuna na samom izložbenom prostoru kompanije KITE DOO.

Namensko KiTeh vozilo za uzorkovanje zemljista

I ove godine je kompanija KITE DOO darodavac u poklon igri Novosadskog sajma, pa je za srećnog posetioca namenjen  univerzalni traktor koji će olakšati i unaprediti poslovanje svakog gazdinstva i pružiti pravu podršu u  obavljanju najrazličtijih poslova, kako u ratarstvu tako i u voćarstvu i povrtarstvu – traktor John Deere 5045D.

Kompanije KITE DOO se od ponuđača mašina i repromaterijala iz agronomske ponude repozicionirala u ponuđača tehnologije, te tako kroz odeljenje “KiTeh –  KITE Tehnologije“  nudi svojim klijentima rešenja sa kojima je moguće ostvariti profitabilniju biljnu proizvodnju.

Za one koje zanima kako izgleda budućnost poljoprivrede sa novim tehnologijama na izložbenom prostoru kompanije KITE DOO tokom 91. međunarodnog poljoprivrednog sajma, biće organizovan kutak KITE Tehnologija sa simulacijom rada mašina u preciznoj poljoprivrednoj proizvodnji, gde će biti promovisane najnovije tehnologije koje kompanija KITE DOO  razvija i primenjuje na parcelama širom Srbije, a koje omogućavaju ekološki i ekonomski održiviju poljoprivrednu proizvodnju.

Šematski prikaz diferenciranja menadžment zona sa rezultatima pH vrednosti

Smisao svega je pretvaranje podataka dobijenih sa terena u agronomske informacije koje će pomoći donošenju ispravne odluke, koja će gazdinstvu doneti profit i omogućiti željeni rast.

Odeljenje KITE Tehnologije, kao pioniri i lideri na ovom tržištu, “buduće” savremene tehnologije sprovodi već sad, pa je tako moguće kupiti tehnološke pakete koji omogućavaju preciznu i varijabilnu primenu pri ishrani zemljišta i biljaka, hemijskoj zaštiti bilja, setvi i sadnji reproduktivnog materijala, navodnjavanju i odvodnjavanju, negi i kultivaciji.

Pored toga pronalaze se rešenja sa kojima je moguće optimizovati vreme, energiju i učešće radne snage, što su veliki izazovi u budućoj poljoprivrednoj proizvodnji.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

Uz implementaciju najnoviih tehnologija, aktivno se vrše ispitivanja i istraživanja novih agronomskih proizvoda kao što su: specifične formulacije granulisanih đubriva, poboljšivači zemljišta, tečna zemljišna i folijarna đubriva, biostimulatori i organski preparati za zaštitu bilja.

Kada se sve ovo primeni sa savremenom poljoprivrednom tehnikom koju kompanija KITE DOO nudi u svom sektoru “mehanizacija”, dobijaju se nadprosečni rezultati, sa kojima je moguće organizovati održivu biljnu proizvodnju.

Izvor: KITE DOO