Nezadovoljni prozvođači mleka blokirali raskrsnice ka Kraljevu, Kragujevcu i Čačku

 

Proizvođači mleka blokirali su raskrsnice na putevima koji vode ka Kraljevu, Kragujevcu i Čačku.

Oni su nezadovoljni politikom države prema stočarstvu i celoj poljoprivredi i danas u 10 sati su raskrsnice u Ravnom Gaju i Mrčajevcima na putevima koji vode ka Kraljevu, Kragujevcu i Čačku.

 

 

ČITAJTE I: Vlada Srbije danas, 6. aprila, pokčinje otkup merkantilne pšenice

 

 

Predsednik Udruženja odgajivača goveda centralne Srbije, Šumadije i Pomoravlja Milija Palamarević kaže da poljoprivrednici traže da država donese petogodišnji nacionalni plan razvoja i zaštite poljoprivrede.

-Ako država misli da spase poljoprivredu trebalo bi što hitnije da donese nacionalni plan zaštite i razvoja poljoprivrede za period od pet godina. A ako država to ne uradi poljoprivreda će potpuno propasti – kaže Palamarević.

Ovo udruženje prošle nedelje je zatražilo razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministarskom poljoprivrede Jelenom Tanasković. Juče popodne delegaciju poljoprivrednika primila je samo Tanaskovićeva.

Palamarević kaže da četiri-pet sati razgovora sa resornom ministarkom i njenim saradnicima nije urodilo konkretnim dogovorom zbog čega najavljeni protest nije odložen.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

 

-Državni vrh potcenjuje sve poljoprivredne proizvođače Srbije, stav je poljoprivrednika.

Blokada raskrsnica trajaće do 16 sati.

Kako je za Agroportal.rs rekao Milija Palamarević, proizvođači mleka planiraju da na Veliki petak, 14. aprila, dođu ispred zgrade Predsedništva i tu prospu mleko.

Foto: Udruženja odgajivača goveda centralne Srbije, Šumadije i Pomoravlja