Novi Bečej: Poljofest okupio rekordan broj izlagača

 

Kako kažu redovni posetioci, Gospojina u Novom Bečeju je svet u malom, a  Velikogospojinski dani su više od manifestacije. Bogat sadržaj dnevnih i večernjih događanja na najlepšem Tiskom keju u regionu nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Etno bazar, sadržaji za decu u Avliji zabavliji, takmičenje u kuvanju najukusnije riblje čorbe kraj Tise, zvuci tamburice uz čašu najboljeg vina sa Bisernog ostrva Muskat Krokana i svečana Revija paradnih zaprega su ono po čemu je ova porodična manifestacija poznata.

Uz sve to najveća podmanifestacija Gospojinskih dana Poljofest, daje posebnu notu lepote života u ovoj srednjobanatskoj varoši.

 

Ovogodišnja podmanifestacija Velikogospojinskih dana u Novom Bečeju, Poljofest, okupila je rekordan broj izlagača. Održava se po osmi put i iz godine u godinu beleži sve veću posećenost.

Nakon godinu i po dana teške epidemiološke situacije u zemlji, proizvođači najsavremenije poljoprivredne mehanizacije i sredstava za zaštitu bilja, predstavili su svoje proizvode Novobečejcima i posetiocima ove velike manifestacije. Poljofest je otvorio pomoćnik predsednika opštine za poljoprivredu gospodin Milan Stojšin koji je poželeo dobrodošlicu izlagačima i posetiocoma ovog mini sajma poljoprivrede.

Na platou kraj Tise, izrasla je kao po pravilu, nakon kiše, prava galerija poljoprivrednih mašina. Već prvog Gospojinskog dana, Poljofest je izmamio veliki broj posetilaca na Tiski kej. Iako vremenski uslovi nisu bili najidealniji, Poljofest je čitavo vreme Gospojine imao posetioce. Tako su nam se predstavili: zlatni sponzor manifestacije Agrotech, potom Pioneer seme, Bayer, Titan mašine, Delta agrar,BASF, Savacop, NS seme, Agropanonka, Micron d.o.o., Kite d.o.o. Poljofest je opravdao očekivanja organizatora i zabeležio dobru posećenost predhodnih dana.

 

-Ako niste Bili u prilici da posetite našu varoš tokom Gospojinskih dana, dođite nam sledeće godine jer ona obećava interesantne sadržaje, dobru energiju i još bolje druženje a mi vam sve to i garantujemo, poručuju organizatori Poljopfesta.

Piše: Tanja Vlaškalin

Foto: Goran Dobožanov i Tanja Vlaškalin

Ostavite komentar