Novi Sad: Međunarodni sajam turizma ove godine kao samostalna priredba

 

Potpisivanjem Sporazuma o naučno-tehničkoj saradnji Novosadskog sajma i Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu najavljen je Sajam turizma, koji će kao samostalna priredba biti održan od 17. do 19. novembra.

Sporazum se odnosi na organizovanje Sajma turizma, a potpisnici su prof. dr Milica Pavkov Hrvojević, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta i generalni direktor Novosadskog sajma, mr Slobodan Cvetković.

 

ČITAJTE I: Poziv za nastup na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu od 21-27. maja 2022. godine

 

-PMF je fakultet koji ima najveći broj  projekata na Univerzitetu u Novom Sadu, trenutno 57. nacionalnih i regionalnih. Za povezivanje akademske institucije  sa javnim preduzećima, malim i srednjim preduzećima, vlada sve veće interesovanje. Zbog toga je dobrodošlo da se tu nađe i Novosadski sajam i pre svega Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo. Tema oko koje bi se mogli zajednički okupiti je i praksa naših studenata sa već pomenutog Departmana na Novosadskom sajmu i zajednička izdavačka delatnost, rekla je Pavkov Hrvojević.

Važni segmenti Sajma turizma, pored promovisanja turističke ponude, biće B2B poslovni i Hosted Buyer susreti turoperatera, slede Dani karijere u turizmu, edukacije, prezentacije i promocije na štandovima i u Kongresnom centru, kao i prodajna izložba hrane i pića sa promocijom Gastro regiona.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku
 
 

– Međunarodni sajam turizma na Novosadskom sajmu do sada je bio u sastavu grupe sajmova LORIST. Mi smo se kao menadžment ohrabrili i odlučili da ga ove godine organizujemo kao samostalnu priredbu. Biće to definitivno izazovno, stoga i pristupamo ovakvom pojačanju u realizaciji ovog projekta. To će nam omogućiti da dobijemo još jedan pogled sa aspekta stručne javnosti, rekao je Slobodan Cvetković.

 

Ostavite komentar