Novosadski sajam: Uručena priznanja za najbolja vina i jaka pića

Učesnici ocenjivanja kvaliteta vina i jakih alkoholnih pića stigli su do svojih priznanja koja su im uručena na svečanosti na Novosadskom sajmu.

„Najbolji u 2020“ su Vinarija „Grabak“, Vrnjačka Banja, nagrađena Velikim šampionskim peharom za vrlo visok kvalitet ocenjenih belih, roze i crvenih vina.

Za vrlo visok kvalitet velikog broja ocenjenih uzoraka voćnih rakija Veliki šampionski pehar Novosadskog sajma pripao je Slobodanu Seniću iz Viševca, Opština Rača. Među onima koji su na vrednovanje ponudili i vina i jaka alkoholna pića najbolja su bila beogradska „Patrijaršijska dobra“ te su Velikim šampionskim peharom nagrađena za vrlo visok kvalitet veoma širokog asortimana voćnih rakija, vina, specijalnih rakija i likera.

Vitrine beogradske Vinarije „Nikad nije kasno“ Pehar Novosadskog sajma će krasiti za vrhunski kvalitet ocenjenih belih i crvenih vina, a Vinarije „Ilić – Nijemčević“, Bikić Do, za izuzetan kvalitet ocenjenih belih vina.

Peharima Novosadskog sajma nagrađeni su i Destilerija „Rajin“, Banatsko Novo Selo za visok kvalitet širokog asortimana voćnih rakija, „Destilerija Pigmalion, Eko plantaže Tamnjanica“, Bela Palanka – za vrlo visok kvalitet asortimana voćnih rakija i likera i kruševački „Šmek 037“ – za visok kvalitet ocenjenih voćnih rakija i rakije od grožđa. Sa istim priznanjem, Peharom, sa Novosadskog sajma odlazi i „Vinska kuća Milinčić“, Aleksandrovac nagrađena za vrlo visok kvalitet ocenjenih uzoraka jakih alkoholnih pića i vina.

Stručne komisije Novosadskog sajma su radile u neuobičajenim uslovima, baš kao i učesnici kojih je bilo 70, a prijavili su 163 uzorka na vrednovanje. Vina i jaka alkoholna pića su stigla iz Srbije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Hrvatske.

Ocenjivanje kvaliteta proizvoda na Novosadskom sajmu, ove godine organizovano je u specifičnim uslovima baš kao i sama dodela priznanja, u Kongresnom cetnru „Master“, na kojoj su dobitnici poštovali sve preporučene epidemiološke mere i otišli sa priznanjima u rukama i osmesima iza maski.

Vrednovanje kvaliteta proizvoda trajalo je i tokom celog septembra, a u prvim danima oktobra očekuje se da budu poznati svi „Najbolji u 2020“. 

Ostavite komentar