Novi Sad: U fokusu solarna i bioenergija i energetska efikasnost

U Novom Sadu u toku je dvodnevna Konferencija SEE ENERGY-Connect&Supply II 2020 u koju organizuje Nacionalna asocijacijacija za biomasu “SERBIO”.

Cilj konferencije je upoznavanje sa aktuelnim poslovnim i zakonskim okruženjem i umrežavanjem domaćih i međunarodnih kompanija uključenih u sektor obnovljivih izvora energije, kao i analiza i predstavljanje dostupnih podsticaja, kreditnih linija i institucionalne pomoći za realizaciju investicionih projekata u energetici sa akcentom na analizu resursa i ograničavajućih faktora.

Konferencijski program obuhvata teme bioenergije, solarne i energetske efikasnosti u građevinarstvu.

Partneri konferencije GIZ DKTI i Ambero Consulting u sklopu panel diskusije pod nazivom “Energija prinosa” predstavljaju aktuelne teme, a okupile su predstavnike 3 ministarstva – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo životne sredine, kao i predstavnike Zadružnog saveza Vojvodine.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kao i Ministarstvo rudarstva i energetike tokom dva dana predstavlja insitucionalnu podršku i predloge rešenja najčešćih problema sa kojima se investitori suočavaju, ali i identifikuje postojeće prilike za nove projekte i investicije. Instituionalnu i investicionu podršku predstavljaju i Razvojni i Garancijski fond AP Vojvodine.

Dvodnevna konferencija namenjena je svim poljoprivrednicima, zemljoposednicima, prehrambrenim i drvnim industrijama, predstavnicima bolnica, vlasnicima hladnjača, izvođačima građevinskih objekata, konsultanskim kućama, snabdevačima energijom, bankama i osiguravajućim društvima…

rbt

U sklopu konferencije održavaju se i B2B poslovni sastanci, na kojima prisutni imaju priliku da steknu potencijalne klijente, investitore i proizvođače tehnologije.

Uptreba poljoprivredne i drvne biomase, kao i energije vetra sunca za zagrevanje ili proizvodnju električne energije teme su kojima će se narednih dana baviti Agroportal, jedan od medijskih sponzora Konferencije SEE ENERGY-Connect&Supply II 2020.

Tekst i foto: Jasna Bajšanski

Ostavite komentar