Novosadski sajam: Uručeno 13 pehara za kvalite proizvoda i usluga

Na Novosadskom sajmu danas su uručena priznanja osvojena na vrednovanju kvaliteta proizvoda i usluga, koje je organizovano povodom 88. međunarodnog poljoprivrednog sajma, planiranog za jesen, od 18. do 24. septembra.

U robnoj grupi pčelinji proizvodi i oprema za pčelarstvo Veliki šampionski pehar osvojilo je Poljoprivredno gazdinstvo Vojkan Milutinović, Pančevo, za najviši kvalitet meda i proizvoda na bazi meda i ponelo zvanje Apsolutnog šampiona kvaliteta Poljoprivrednog sajma..

Knjaževački Timomed, dve decenije osvaja vrhunska priznanja Novosadskog sajma. Ovoga puta poneo je Srebrni šampionski pehar za vrhunski kvalitet meda i dijetetskih proizvoda na bazi meda.

Komisija je u robnoj grupi pčelinji proizvodi i oprema za pčelarstvo dodelila i pet Pehara Novosadskog sajma. Dobitnici su Tehnoplast Gligorijević, Batočina, Tisakop u Kanjiži, Mirko Gvojić iz Kljajićeva, i udruženja Dikena Farm Honey, Tetovo, Severna Makedonija i Api Beo u Beogradu.

Specijalno priznanje – Diploma sa posebnim priznanjem uručeno je prof. dr Mići Mladenoviću, za dvadesetpetogodišnju saradnju i važan doprinos u razvoju i kvalitetu pčelinjih proizvoda, kao i pčelarstvu u celini.

Za vrhunski kvalitet ocenjenih proizvoda Vitaminka, Banja Luka, Republika Srpska, osvojila je Veliki šampionski pehar u grupi proizvodi od voća i povrća. Istim priznanjem su u grupi mineralnih voda i osvežavajućih bezalkoholnih pića nagrađene novosadska BB Minakva i Vitinka, Zvornik, Republika Srpska, dok novosadska Kafa „Dobro jutro“, odlazi sa Velikim šampionskim peharom osvojenim u robnoj grupi kafa i čaj.

Srebrnim šampionskim peharom Novosadskog sajma nagrađena je Traditional Food, Ralja, u grupi proizvodi od voća i povrća, dok je Pehar Novosadskog sajma poneo PIK-Bečej.

U Kongresnom centru „Master“ uručene su i plakete, povelje, medalje i diplome najboljima na ocenjivanju kvaliteta proizvoda i usluga koje je počelo u maju, a biće završeno tokom Poljoprivrednog sajma. U istom terminu, uz najveću smotru agrara na ovim prostorima, od 18. do 24. septembra, biće priređeni i 53. međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije.

 

 

Izvor: Novosadski sajam

 

Ostavite komentar