Obrenovac: Počela prijava za besplatno osiguranje useva

Poljoprivrednici sa teritorije opštine Obrenovac koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo od danas mogu da se prijave za besplatno poljoprivredno osiguranje. Prijave za osiguranje vršiće se u Kancelariji za poljoprivredu Gradske opštine Obrenovac.

– Nakon potpisivanja ugovora sa kompanijom ”Dunav osiguranje” došla je na red prijava naših poljoprivrednika koji se bave proizvodnjom pšenice i kukuruza. Poljoprivrednici prijave za osiguranje, koje je obezbedila Gradska opština Obrenovac u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave mogu podneti u Kancelariji za poljoprivredu- rekao je Miloš Stanojević, zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac.

Stanojević je ovom prilikom objasnio postupak prijave za besplatno poljoprivredno osiguranje.

– Potrebno je da poljoprivrednici dođu u Kancelariju za poljoprivredu i dostave kopiju lične karte, popunjen formular koji dobiju u kancelariji i neophodnu dokumentaciju o strukturi biljne proizvodnje – naveo je Stanojević.

On je naglasio važnost osiguranja poljoprivredne proizvodnje u vremenu klimatskih promena i istakao da je Gradska opština Obrenovac kroz ovaj projekat podržala poljoprivrednike i otvorila prostor za napredniju poljoprivrednu proizvodnju.

– Kompanija ”Dunav osiguranje” zajedno sa Gradskom opštinom Obrenovac nudi osiguranje osnovnih rizika koje podrazumeva osiguranje od grada, požara i udara groma za kulture pšenicu i kukuruz. Svako registrovano poljoprivredno gazdinstvo sa strukturom biljne proizvodnje ima pravo na osiguranje – rekla je Biljana Ahac iz filijale ”Dunav osiguranje”.

Ahac je napomenula da poljoprivrednici u slučaju štete imaju rok od tri dana za prijavu.

-Prijave u slučaju štete poljoprivrednici su dužni da dostave u Kancelariju za poljoprivredu koja ih dalje prosleđuje u našu filijalu. Potom na teren izlaze procenitelji koji sastavljaju zapisnik o nastaloj šteti i svako registrovano poljoprivredno gazdinstvo na osnovu toga će dobiti odštetu- poručila je Ahac.

Ostavite komentar