Osma sednica IPARD II Odbora za praćenje

 

Osma sednica Odbora za praćenje sprovođenja IPARD II programa (IPARD II Odbor za praćenje), kojim predsedava ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović, održaće se u petak, 11. juna 2021. godine, sa početkom u 11.00 časova u sali „Beograd”, Palata „Srbija“ u Beogradu.

Na ovoj sednici članovi će razmatrati ostvarene rezultate o sprovođenju IPARD podsticaja. U fokusu sednice će biti predstavljanje rezultata Godišnjeg izveštaja o sprovođenju IPARD II programa za 2020. godinu, kao i priprema IPARD III programa.

Republika Srbija sprovodi IPARD II program od decembra 2017. godine i do sada je objavljeno i zatvoreno devet javnih poziva. Sredstvima Evropske unije podržana je realizacija 340 investicija u iznosu od 19.073.471 EUR ukupne javne podrške u okviru Mere 1 i Mere 3.

Predstojeća sednica će zbog trenutne epidemiološke situacije biti organizovana kombinovano, kroz online uključenje na sednicu i prisustvo maksimalno dozvoljenog broja članova IPARD II Odbora za praćenje u sali. Pored članova IPARD II Odbora za praćenje, sednici će prisustvovati predstavnici Generalnog direktorata Evropske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj, Delegacije Evropske unije u Srbiji, Ministarstva finansija, Ministarstva za evropske integracije, Kancelarije za reviziju sistema upravljanja sredstvima Evropske unije i drugi.

Podršku organizaciji Osme sednice IPARD II Odbora za praćenje pruža projekat IPA 2015: „Jačanje kapaciteta za usklađivanje sa pravnim tekovinama EU u oblasti poljoprivrede, ruralnog razvoja, bezbednosti hrane, veterinarske i fitosanitarne politike” koji finansira Evropska unija.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Ostavite komentar