Leskovac raskida ugovor sa arapskom firmom Emirates power o zakupu zemljišta

Posle 11 godina, zbog nekorišćenja zemljišta u ataru sela Milanovo, kod Pašine česme, Gradsko veće Leskovca odlučilo je da raskine ugovor sa arapskom firmom koja ima svoje predstavništvo u Beogradu. Reč je, inače, o državnom zemljištu koje se prostire na dve parcele sa površinom nešto većom od od 80,2 hektara.

Ugovor je potpisan 26. jula 2010. godine, nekoliko meseci pošto je firma Emirates power uopšte i osnovana i zakup je trebalo da bude na snazi do 2030. godine, ali je Odeljenje za privredu i poljoprivredu uz pomoć Gradskog pravobranilaštva pokrenulo ovu temu i predložilo Gradskom veću da raskine ugovor sa arapskom firmom koja je trenutno u likvidaciji.

Glavni razlog za raskid ugovora, po rečima šefa Odeljenja za imovinsko-pravne odnose Aleksandre Spasić je to što se poljoprivredno zemljište nije obrađivalo poslednjih godina, što, dodaje, šteti plodnosti zemlje, iako je zemljište izdato firmi čija je pretežna registrovana delatnost hotelijerstvo i smeštaj.

– Ugovorom je predviđeno da se on raskida ako se zemljište ne koristi. Formirana je komisija koja je utvrdila da je upravo to slučaj, pa je doneta odluka da se ugovor raskine – objasnila je Spasić.

Gradsko veće je jednoglasno izglasalo ovakvu odluku, a da li će i kada zemljište na dve parcele biti dato opet u zakup za sada nije poznato.

Izvor: Južne vesti

Foto: Suzana Obradović

 

Ostavite komentar