Pet pokrajinskih konkursa namenjenih poljoprivredi neće biti realizovani

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo objavio je Odluku o obaveštavanju podnosioca prijava o nepristupanju razmatranja prijava i donošenja odluke po konkursima raspisanim u ovom sekretarijatu, usled nedostatka finansijskih sredstava.

Odluka se odnosi na sledeće konkurse: 

1.Konkurs  za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje aktivnosti kod postupaka komasacije na teritoriji AP Vojvodine u 2020. godini,

2.Konkurs  za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine u 2020. godini,

3.Konkurs  za održavanje tradicionalnih manifestacija u 2020. godini, na teritoriji AP Vojvodine,

4.Konkurs  za dodelu podsticajnih sredstava za poboljšanje stočarske proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima i ekonomske aktivnosti u cilju podizanja konurentnosti u smislu dodavanja vrednosti kroz preradu mleka i mesa na gazdinstvima u AP Vojvodini 2020. godini,

5.Konkurs  za dodelu sredstava iz godišnjeg programa korišćenja sredstava iz budžetskog fonda za šume AP Vojvodine u 2020. godini u delu koji se odnosi na:

-Tačka 1.  Pošumljavanje – podizanje novih šuma,

-Tačka 3. Unapređivanje rasadničke proizvodnje

-Tačka 4. proizvodnja šumskog semena

Dana 15.03.2020. godine na teritoriji Republike Srbije proglašeno je vanredno stanje usled pandemije  izazvane zaraznom bolešću COVID-19, što je za posledicu imalo  smanjenja prihoda u budžetu.

Na osnovu Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu AP Vojvodine za 2020. godinu („Službeni list APV“, broj 54/19, 12/20-rebalans, 19/20-rebalans, 22/20-rebalans i 25/20-rebalans) sredstva Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo umanjena su usled pandemije COVID-19 i utvrđivanja prioriteta budžetske potrošnje.

Podnosioci prijava koji žele da preuzmu podnetu dokumentaciju na konkurs, mogu podneti zahtev na adresu

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

Bulevar Mihajla Pupina 16

21000 Novi Sad

Ostavite komentar