Platforma AgroSens nominovana za najbolju svetsku aplikaciju za e-poljoprivredu

Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) nominovala je digitalnu platformu AgroSens novosadskog instituta Biosens za nagradu Svetskog samita za informaciono društvo (WSIS Prizes 2021), kao jednu od najboljih aplikacija za e-poljoprivredu.

AgroSens je jednostavan digitalni alat koji poljoprivrednicima omogućava da prate stanje useva i planiraju aktivnosti pomoću mobilnih telefona ili računara na osnovu podataka prikupljenih sa satelita, dronova, različitih senzora i meteoroloških stanica. Kako se zbog pandemije virusa COVID-19 sve više aktivnosti obavlja na daljinu, platforma AgroSens posebno je dobila na značaju i stalno se unapređuje da bi na najbolji način odgovorila na potrebe korisnika.

Iz Instituta poručuju da ova nominacija dokazuje da je BioSens na pravom putu kada je reč o digitalnoj transformaciji poljoprivrede i pozivaju sve da im se na tom putu pridruže.

U toku je faza glasanja koja traje do 31. marta. Svi oni koji žele da pruže podršku i glasaju za AgroSens, postupak je sledeći:

Posetite stranicu https://www.itu.int/net4/wsis/stocktaking/Account/Login?ReturnUrl=%2Fnet4%2Fwsis%2Fstocktaking%2FPrizes%2F2021%2FVote  i registrujte se

Kada stigne mejl za konfirmaciju, kliknite na “Confirmation”

Ulogujte se na platformu

Kliknite na “Voting Form” i izaberite e-agriculture iz padajućeg menija

Nađite AgroSense i kliknite “Vote”

Misija Instituta BioSens je da podrži digitalnu transformaciju poljoprivrede, podigne svest o njenim benefitima, kao i da sveobuhvatna znanja o tome učini dostupnim široj zajednici. Digitalna platforma AgroSens je besplatna i ima više od 15 000 korisnika, a sve informacije dostupne su na sajtu www.agrosens.rs

Izvor: Domaćinska kuća

Ostavite komentar