Počelo takmičenje “Ptice moje hranilice – Praznično brojanje ptica”

 

Takmičenje „Ptice moje hranilice“ organizuje Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i traje od 15. decembra 2021. godine do 15. januara 2022. godine.

 U takmičenju mogu učestvovati osobe svih uzrasta sa teritorije Republike Srbije.

 

ČITAJTE I: Stravičan krivolov ptica pevačica na jugu Srbije

 

Za početak je potrebno postaviti jednostavnu hranilicu za ptice i redovno ih prihranjivati neslanim sirovim zrnevljem. Imajte u vidu da je nekim pticama potrebno i 7-10 dana da prihvate novu hranilicu. Zatim počnite da posmatrate ptice koje sleću na hraniicu i svoja zapažanja beležite u formularu u nastavku. Preporuka je da posmatranje traje minimum 15 minuta, a maksimalno 1 sat u toku dana.

Da biste učestvovali u takmičenju, potrebno je da pošaljete najmanje jedan, a najviše pet izveštaja tokom trajanja takmičenja. Najbolje da jednom nedeljno pošaljete najbolji zabeleženi rezultat (ne zbirne rezultate, nego rezultat jednog posmatranja).

Biraju se pobednici u kategorijama:

 – Najviše različitih vrsta na hranilici – nagrada je popularna društvena igra „Wingspan“.

– Najviše jedinki ptica na hranilici – nagrada je slika autorke Marije Trkulje.

– IZNENAĐENJE! – Svako od učesnika/ca takmičenja dobija na poklon digitalni vaučer u vrednosti 200 tokena za Slagalicu.

 Кonačni rezultati takmičenja biće objavljeni na stranici www.pticesrbije.rs do 25. januara 2022. i u sredstvima javnog informisanja. Pobednici konkursa će biti obavešteni u posebnom imejlu ili telefonskim pozivom od strane Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

 Učešćem na takmičenju prihvatate da ste saglasni da Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije može koristiti vaše lične podatke (ime i prezime, adresu stanovanja, kontakt telefon i imejl) za potrebne učešća u takmičenju.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku
 
 

 Pobednici prethodnih takmičenja „Ptice moje hranilice“, bliski rođaci organizatora, žirija i pokrovitelja takmičenja mogu da učestvuju, ali ne mogu da osvoje nagrade.

 Sve dodatne informacije možete dobiti slanjem upita na imejl oko@pticesrbije.rs ili pozivom na telefon 011/334-39-02.

Foto: Pixabay

Ostavite komentar