Počinje Poljoprivredni sajam u Novom Sadu

 

Posle više od godinu i po dana kapije Novosadskog sajma će biti otvorene u subotu, 18. septembra. Do petka, 24. septembra, u istom terminu će se predstaviti izlagači na 88. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, 53. međunarodnom sajmu lova i ribolova i Sajmu ekologije. Prema rečima generalnog direktora Novosadskog sajma, Slobodana Cvetkovića, priredbe se održavaju uz dozvolu Kriznog štaba i poštovanje svih epidemioloških mera.

Na otvorenom i zatvorenom sajamskom prostoru nastupiće izlagači iz 17 zemalja, koji će predstaviti najznačajnije proizvode iz oblasti agrara, te oblasti lova i ribolova. Veliku podršku prilikom organizovanja ove manifestacije Novosadskom sajmu su pružili predstavnici republičke, pokrajinske i gradske vlasti, a održavanje ovog Sajma je značajano ne samo za Novosadski sajam već i ceo region. To je potvrđeno i dolascima izlagača iz inostranstva koji ukazuju da je njihov nastup usmeren i ka tržištima u regionu i da je učešće na ovom Sajmu prava prilika da se predstave i posetiocima i poslovnim partnerima.

Septembarske priredbe sadrže sve one segmente po kojima su poznati i Međunarodni poljoprivredni sajam i Sajam lova i ribolova i Sajam ekologije. Pred posetiocima će se naći najsavremenija poljoprivredna mehanizacija i oprema za prehrambenu industriju, biće održane Nacionalna izložba stoke, Izložba genetskih potencijala, Izložba organskih proizvoda, proizvoda s oznakama geografskog porekla, kao i oznakom “Srpski kvalitet” i zanatskog piva… Nekoliko zemalja će se predstaviti na kolektivnim izložbama, a pored Češke, koja je Zemlja partner Poljoprivrednog sajam, tako će nastupiti i privrednici iz Italije, Holandije, Mađarske, Španije, Bosne i Hercegovine, Belorusije, Poljske i Rusije.

 

Distributeri opreme za lov i ribolov izložiće bogatu ponudu poznatih proizvođača, a dolaze i izlagači koji koriste i gazduju šumama, upravljaju prirodnim dobrima i bave se unapređenjem lovstva i ribarstva. 

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je pokrovitelj nacionalnih izložbi na Poljoprivrednom sajmu.

Poljoprivredni sajam, Sajam lova i ribolova i Sajam ekologije primaće vakcinisane i nevakcinisane posetioce.

Vakcinisani će prilikom ulaska prikazivati Digitalni zeleni sertifikat – potvrdu o vakcinaciji. Oni koji nisu vakcinisani u krug Sajma mogu da uđu uz Digitalni zeleni sertifikat – potvrdu o preležanom KOVIDU – 19, negativan PCR test ili negativan antigenski test.

Za one koji ne poseduju navedene dokumente Novosadski sajam je, u saradnji sa Gradom Novim Sadom, obezbedio brze antigenske testove koji su već uračunati u cenu karte i neće biti dodatno naplaćivani. Testiranje će biti obavljano prilikom ulaska u krug Novosadskog sajma, a procedura neće trajati duže od 10 minuta.

Poštovanje istih protokola – Digitalni zeleni sertifikat (potvrda o vakcinaciji ili preležanom KOVID-u 19), negativan PCR ili brzi antigenski test, biće obavezni i za izlagače i predstavnike medija, a Novosadski sajam je i za njih obezbedio brze antigenske testove pod istim uslovima.

Za posetioce (diplomatske i poslovne delegacije, kao i široku publiku) i izlagače koji dolaze iz inostranstva, važiće dokument koji je prikazan prilikom ulaska u Srbiju.

Vredni pokloni za posetioce

 

Posetioce sa kupljenim ulaznicama koji dođu na Novosadski sajam očekuju vredni pokloni – traktor, pneumatska sejalica, prikolica i traktorska kosilica.  Agropanonka će srećnom posetiocu pokloniti traktor „Belarus 82.1“. Pneumatsku sejalicu SAKALAK D i prikolicu PALAZOGLU daruje firma MBV, a Kite DOO traktorsku kosilicu „John Deere X350R“. Za učestvovanje u Poklon-igri, potrebno je na poleđini kupljene ulaznice čitko ispisati tražene podatke, a potom je ubaciti u kutiju preko puta Sajamske fontane. Kuponi sa imenima srećnih dobitnika biće izvučeni u četvrtak, 23. septembra, u 17 časova, dok je uručenje poklona predviđeno za petak, 24. septembar, u 12 časova.

Kapije Novosadskog sajma otvorene su od 18. do 24. septembra, od 9 do 19 časova. Pojedinačne ulaznice koštaju 600 dinara, kolektivne su 400 (u dolascima najmanje 15 osoba, organizovanim preko udruženja, zadruga…), a za penzionere, decu od 7 do 12 godina, te đake i studente u kolektivnim posetama 250 dinara.

 

Ostavite komentar