Podsticaji po košnici pčela u 2022. godini

 

Pčelari i ove godine, od 15. aprila do 31. maja, podnose zahteve za ostvarivanje prava na podsticaje po košnici pčela Upravi za agrarna plaćanja MPŠV-a.

Zahtev koji se popunjava na propisanom obrascu može se odštampati na sajtu uprave, a poljoprivredni proizvođači mogu se javiti poljoprivrednim, stručnim i savetodavnim službama u svojim gradovima kako bi dobili potrebnu pomoć savetodavaca u popunjavanju zahteva.

 

 

ČITAJTE I: „Naš med“ u Italiji poneo zlatnu medalju za kvalitet

 

 

U skladu sa aktuelnom politikom vlade u oblasti digitalizacije, direktno podnošenje zahteva u elektronskom obliku je moguće, preko e-uprave, ali u ovom slučaju procedura je nešto komplikovanija, s obzirom na to da pčelari moraju imati računarsko znanje i aktiviran elektronski potpis na ličnoj karti.

Uslov za ostvarivanje podsticaja po košnici imaju poljoprivredni proizvođači koji se bave pčelarstvom, odnosno koji imaju najmanje 20 košnica, a najviše 1000 upisanih u Registru poljoprivrednih gazdinstava.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 
 
 
 

Redovnim oktobarskim i aprilskim pregledima, kojima se utvrđuje promena stanja u pčelinjaku i prijavljuje Upravi za trezor u roku od najviše 30 dana, stiču se uslovi za ostvarivanje prava na podsticaje od 800 dinara po košnici.

 

Piše: Saša Stamenković, diplomirani inženjer poljoprivrede za ekonomiku

Ostavite komentar