Pokrajinski sekretarijat izdvaja 10 miliona dinara za kontrolu plodnosti obradivog zemljišta

 

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je raspisao javni poziv za učešće u realizaciji kontrole plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta od I do V katastarske klase za 2022. godinu.

 

 

ČITAJTE I: Kučevo subvencioniše podizanje i opremanje plastenika

 

 

Kako je navedeno u pozivu cilj je praćenje stanja plodnosti, očuvanje plodnosti poljoprivrednog zemljišta i unapređenje poljoprivredne proizvodnje na području AP Vojvodine.

Predmet analiza je obradivo poljoprivredno zemljište: oranice, voćnjaci, vinogradi i zemljište u zaštićenom prostoru, sa područja AP Vojvodine. Realizacija kontrole plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta u 2022. godini finansiraće se u celosti iz budžeta Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za šta su predviđena sredstva u ukupnom iznosu od 10.000.000 dinara, dodaje se u pozivu.

Po okončanju poziva, Pokrajinski sekretarijat će doneti plan realizacije kontrole plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta.

 

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

Pravo za prijavu na Poziv imaju Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada i poljoprivredne stručne službe sa teritorije AP Vojvodine.

Rok za podnošenje prijava je 10. avgust, a više detalja možete pronaći OVDE.

Ostavite komentar