Kučevo subvencioniše podizanje i opremanje plastenika

 

Komisija za izradu i praćenje realizacije programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Kučevo raspisala je konkurs za investiciju za podizanje i opremanje plastenika za proizvodnju povrća, voća, cveća i rasadničku proizvodnju.

 

 

ČITAJTE I: Garancijski fond Vojvodine: Od septembra nove garantne linije

 

 

 

Podnosioci zahteva, odnosno korisnici sredstava plaćaju vrednost 20 odsto ukupne vrednosti plastenika, odnosno vrednost PDV-a, kupljenih predmetnih plastenika. Maksimalna vrednost povraćaja sredstava iznosi 195.000 dinara, za podizanje plastenika minimalne prihvatljive površine 6×15 metara, odnosno 90 metara kvadratnih.

Podnosilac zahteva mora da bude upisan u Registar poljoprivrednih gazdinstava u skladu sa Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju i nalazi se u aktivnom statusu sa proizvodnjom na teritoriji opštine Kučevo. Bitno je da nema neizmirene dospele obaveze prema opštini iz prethodnog perioda, a u vezi projekata u poljoprivredi koje je opština finansirala odnosno sufinansirala, da nema neizmirene dospele poreske obaveze prema opštini, zatim da nije podneo zahtev za isto ulaganje u drugim javnim fondovima, namenski koristi i ne otuđi niti da drugom licu na korišćenje investiciju koja je predmet zahteva u periodu od tri godine od dana nabavke investicije, a samo se investicije u tekućoj godini mogu smatrati prihvatljivim za nadoknadu troškova.

Korisnici podsticaja su obavezni da tokom perioda od tri godine dostavljaju godišnji izveštaj upravljanja plastenikom komisiji za izradu i praćenje realizacije programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Kučevo, u periodu od 1. do 31. januara u godini u kojoj se podnosi izveštaj za prethodnu godinu. U predmetnom izveštaju korisnici podsticaja trebalo bi da navedu koje su kulture u kom periodu bile zasađene, kao i procenjenu količinu prinosa.

 

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

Zahtev, sa pratećom dokumentacijom, na javni konkurs trebalo bi dostaviti najkasnije do 26. avgusta.

 

TEKST JAVNOG POZIVA MOŽETE  POGLEDATI OVDE

Izvor: Agro TV

Foto: J. Bajšanski

Ostavite komentar