Pokrajinski sekretarijati privrede i poljoprivrede na 90. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu

 

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam će se, od 20. do 26. maja, predstaviti na svom Paviljonu u Hali ”Master“.

Tokom sedam dana promovisaće žensko preduzetništvo i stare zanate, male preduzetnike i nosioce oznake ”Najbolje iz Vojvodine” koji će prezentovati svoje proizvode i usluge. Sekretarijat će organizovati i Dan romskog preduzetništva, Dan LAG-ova i Dan vina…

 

ČITAJTE I: Slovenački ambasador posetio Novosadski sajam

 

 

Nastup je najavio i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu. Predstaviće se u Hali ”Master“ štandom na kojem će, između ostalog, Udruženje mladih poljoprivrednika oganizovati Konferenciju za mlade poljoprivrednike.  U Sekretarijatu planiraju i potpisivanje konkursa za dodelu subvencija kao i rad poljoprivrednih stručnih službi koji će biti organizovan u Hali 23.

 

Grad Novi Sad – podrška poljoprivredi

Na štandu Grada Novog Sada svi zaintresoivani moći će da dobiju inforamcije vezane za aktivnosti Gradske uprave za privredu, a pre svega one koje se tiču poljoprivrede i podrške koju je Grad za to obezbedio.

Prema planu Gradske uprave za privredu za ovu godinu, Grad Novi Sad će u poljoprivredu uložiti 86.996.000 dinara, a novac će biti usmeren u nekoliko programa.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

 

Najveći deo novca je Programom podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritoriji Grada Novog Sada za 2023. godinu, Novi Sad opredelio za podršku razvoja organske i kontrolisane poljoprivredne proizvodnje i proizvoda s oznakom geografskog porekla, subvencije mladim poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima, kao i za podršku i jačanje udruženja iz oblasti poljoprivrede. Za te namene je planirano izdvajanje gotovo 70.000.000 dinara, odnosno 69.996.000 dinara.

Ostatak novca, a reč je o sredstvima u iznosu od 17.000.000 dinara, predviđena su Godišnjim programom zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta.

Foto: Novosadski sajam