Pola milijarde dinara za 57 zadruga, odobrena sredstva za kupovinu 115 seoskih kuća

 

Komisija, na čelu sa prof.dr Zoricom Vasiljević, odobrila je na jučerašnjoj sednici 57 zahteva za bespovratna sredstva namenjena unapređenju poslovanja zadruga u ovoj godini na čitavoj teritoriji Republike Srbije.

Novac je dobilo 18 starih zadruga za koje je izdvojeno do 15 miliona po zadruzi i 39 novih zadruga, kojima je bio namenjen iznos do 7,5 miliona dinara.

Tako će svoje poslovanje unaprediti 15 ratarskih, 21 voćarska, 6 stočarskih, 4 povrtarske, 4 vinogradarske, 4 pčelarske, jedna zadruga koja se bavi proizvodnjom lekovitog bilja, a novina ovogodišnjeg konkursa je da su sredstva dobile jedna turistička i jedna socijalna zadruga.

 

MOŽETE PROČITATI I: U Poljoprivrednoj zadruzi “Stari Banat” iz Opova beli luk caruje

 

Posebno raduje činjenica da su dve zadruge sa Kosova i Metohije, jedna iz sela Stanišor, a druga iz Lapljeg sela ispunile uslove konkursa i dobile sredstva za nabavku mehanizacije u ratarstvu.

Za Program podrške razvoju zadrugarstva dodelom bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja i tehnološki razvoj zadruga izdvojeno je ove godine 500 miliona dinara.

Sem toga, odobrena su i sredstva za kupovinu još 115 seoskih kuća sa okućnicom na teritoriji čitave Srbije.

Prednjače bračni i vanbračni parovi, njih 89, a zajedno sa samohranim roditeljima, oni će novi život početi sa svoje 125 dece.

Najniži iznos dodeljen je 420.000 dinara porodici sa četvoro dece u opštini Sečanj, za nekretninu u selu Jarkovac, a po najskupljim nepokretnostima od 1,2 miliona dinara izdvajaju se sela opština Žagubica, Kula, Bač, Novi Bečej, Inđija…

 

PRATITE NAS I NA Instagramu

 

Rok za podnošenje prijava na Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2021.godinu istekao je juče.

Sa jučerašnjim danom stiglo je 800 prijava, a do sada je odobren novac za kupovinu 352 seoske kuće s okućnicom.

Ostavite komentar