Pomozimo mladim zadrugarima sa invaliditetom

 

Poljoprivredno – socijalnoj zadruzi “Filipus” i istoimenom Konjičkom klubu iz Šajkaša u kojima su angažovani mladi sa invaliditetom sa teritorije grada Novog Sada i opštine Titel,  potrebana je pomoć svih pojedinaca, organizacija i privrednih društava širokog srca i dobre volje.

 

 

ČITAJTE I: „Život na selu“ kroz fotografiju i stihove

 

 

Naime, 28. aprila ove godine u prostoru u Šajkašu desio se požar velikih razmera u kojem je procenjena šteta 100%.

U tom prostoru bila je SODARA FILIPUS – mala fabrika vode u kojoj su angažovani mladi sa invaliditetom sa teritorije grada Novog Sada i opštine Titel. Takođe, u prostoru u Šajkašu, koji je pripreman da bude regionalni centar za edukacije, terapiju pomoću konja, socijalno zadrugarstvo i socijalno preduzetništvo nalazio se hostelski smeštaj i Konjički klub.

Na sreću, niko nije stradao od mladih sa invaliditetom i članova zadruge, i životinje su u dobrom stanju.

Kako je prostor u Šajkašu 100% izgoreo, mladi sada nemaju gde da odu na selo, borave u prirodi i imaju terapiju pomoću konja.

Svaka vrsta pomoći ovoj zadruzi bi dobro došla,  novčana sredstva kao i materijal za rekonstrukciju prostora – građa za krov, pvc stolarija, sve potrebno za struju, vodu, grejanje, osb ploče, izolacija, oprema i nameštaj za zajedničke prostorije u kojima mladi sa invaliditetom borave, radno su angažovani, imaju terapiju pomoću konja, druže se i u kom se sprovode različite terapijske, rehabilitacijske i socijalne usluge.

-Koncept socijalnog zadrugarstva je u društvenoj odgovornosti i brizi svih nas za ovakve zadruge, a odgovornost nas – u socijalnom zadrugarstvu jeste da ispunimo socijalne ciljeve zbog kojih smo i osnivani. Posedujemo dovoljno iskustva za ostvarivanje ovakvog biznisa, i postavljanje ponovo na „svoje noge“, kaže Maja Dunović, direktorka Poljoprivredno – socijalne zadruga “Filipus”.

Potrebna je pomoć svih u društvu, u građi, materijalu, opremi kao i novčana sredstva da bi se sve ponovo pokrenulo, a mladima se pružila šansa da budu ravnopravni članovi društvene zajednice.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

Poljoprivredno socijalna zadruga Filipus Šajkaš i Konjički klub Filipus Šajkaš

Račun na koji možete uplatiti novčana sredstva 200-3295710101981-43

Kontakt osoba – Dunović Maja 062 332064

 

Priredio: Agroportal.rs

Foto: Poljoprivredno – socijalna zadruga “Filipus” Šajkaš