Potpisani ugovori u Palati Srbija: Još 178 porodica dobilo dom na selu

 

Potpisivanjem još 178 ugovora u Palati Srbija krov nad glavom steklo je još 257 odraslih i više od stotinu dece.

 

-Ovo je jedan izuzetno značajan projekat koji doprinosi da se mladi vrate na selo i ostanu u zemlji, a da prazne seoske kuće i okućnice ponovo ožive. Svakako jedan od najboljih programa koji Vlada Srbije realizuje, izjavio je predsednik Komisije za dodelu sredstava, rektor Beogradskog univerziteta, prof. dr Vladan Đokić.

Foto: Siniša Đukić

ČITAJTE I: Kupovinom seskih kuća za mlade naseljeno jedno veliko selo ili osrednja opština

 

 

 

Među dobitnicima, svoje prve nekretnine dobilo je 79 parova, 61 pojedinac i 38 samohranih roditelja. Dobitnici odlaze u sela širom Srbije u 70 lokalnih samouprava, a najviše novih komšija dobiće stanovnici Sombora u 11 kuća. Na jugu ovoga puta prednjači Pirot sa pet kuća. Sela sa najviše domova, po četiri, su somborsko Svetozar Miletić i Ostojićevo u Čoki.

Foto: Siniša Đukić

Šestočlana porodica Makaji iz Vrbasa konačno je svoj krov nad glavom dobila u selu Kucura, gde su inače godinama živeli u zajednici. Adrijan i Jelena nisu krili emocije:

 -Ovo je najsrećniji dan za nas i naše četvoro dece, jer ćemo napokon imati više prostora, svoju samostalnost i priliku da se oprobamo u novim kulturama u poljoprivredi.

Profesorka likovne kulure, samohrana majka dvoje tinejdžera Tamara Đorđević mir za svoju porodicu naći će u selu Božurnja kod Topole.

 

-Uspela sam da nađem predivnu kuću u starom srpskom stilu, okruženu izuzetnom prirodom. U ovom idiličnom okruženju, deca i ja nameravamo da pokrenemo svoj mali posao u seoskom turizmu.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

 

 

 

 

Ovim potpisima na ugovore o dodeli sredstava Komisija je zvanično završila svoj rad za 2023. godinu, čime je broj dodeljenih seoskih kuća ove godine dostigao gotovo 1000, a ukupno je od početka ovog programa nove vlasnike dobilo 2650 kuća.