Privremeno zaustavljanje eksporta samo sirovog ulja

 

Vlada Srbije usvojila je inicijativu Grupacije proizvođača biljnih ulja Privredne komore Srbije da ostane slobodan izvoz rafinisanog suncokretovog ulja u boci, a da se privremeno zaustavi izvoz sirovog ulja, saopštila je PKS.

PKS razmatra i predlog prema Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da se dozvoli izvoz brašna i pšenice za domaće proizvođače koji imaju već unapred potpisane ugovore kako bi ih ispoštovali i održali stečene pozicije na evropskom i tržištu regiona.

 

ČITAJTE I: Vojvođanski zadrugari protiv zabrane izvoza pšenice, brašna, kukuruza i jestivog ulja

 

 

Dodajse se da će Komora sledeće sedmice organizovati sastanak sa izvoznicima voća i povrća u Rusku Federaciju kako bi se definisale dalje zajedničke aktivnosti u vezi izvoznog plasmana ovih proizvoda i razmotrile mogućnosti alternativnih tržišta.

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 
 
 

U saopštenju PKS navodi se i da je ove nedelje održan sastanak sa predstavnicima građevinske industrije povodom krize u Ukrajini i kako je istaknuto, svakodnevno se prati situacija na domaćem i međunarodnom tržištu građevinskog materijala sa ciljem da se ublaže posledice poremećaja cena na izvođenje građevinskih radova.

Ostavite komentar