Raspisan javni poziv: Za nabavku opreme 1,55 milijardi dinara

Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv malim, srednjim i mikro preduzećima i preduzetnicima, kao i zadrugama, za dodelu bespovratne pomoći kroz Program podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme.

Ukupno raspoloživa sredstva za realizaciju Programa iznose 1.550.000.000 dinara. Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31.12.2021. godine.

Ovim programom država sufinansira nabavku nove proizvodne opreme i izvođenje građevinskih radova u iznosu do 25 odsto neto vrednosti. Banka kreditira 70 odsto, a pet odsto je učešće samog privrednika.

Iznos odobrene bespovratne pomoći ne može biti veći od pet miliona dinara. Visina bespovratnih sredstava određuje se u odnosu na broj zaposlenih. U programu učestvuju izabrane banke i lizing kompanije.

Program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i odabranim poslovnim bankama i lizing kompanijama.

Ceo poziv možete videti ovde. https://privreda.gov.rs/javni_pozivi/javni-poziv-malim-i-srednjim-preduzecima-za-nabavku-opreme/

Ostavite komentar