Razvojni fond Vojvodine: Konkursna linija za investicije u poljoprivredi u okviru IPARD programa

 

U širokoj paleti kreditnih proizvoda Razvojnog fonda AP Vojvodine nalazi se i konkursna linija za dugoročne kredite za investicije u okviru IPARD programa. Osnovni cilj razvoja ove kreditne linije je obezbeđenje finansijske podrške investicijama u poljoprivredi radi povećanja efikasnosti realizacije projekata odobrenih u okviru IPARD programa. Statistički  izveštaji Ministarstva poljoprivrede nam pokazuju da je u 2020.godini oodobreno znatno više zahteva za dobijanja sredstava iz IPARD programa nego prethodnih godina, a u tom segmentu Vojvodina je prednjačila po broju podnetih zahteva.

Razvojni fond AP Vojvodine je takođe primio veliki broj zahteva vezanih za konkursnu liniju za investicije u poljoprivredi u okviru IPARD programa.

Ono što karakteriše ovu konkursnu liniju su rokovi otplate do 7 godina, period mirovanja do 24 meseca i niske  kamatne stope u rasponu od 1-3%.  Potencijalni korisnici kredita imaju mogućnost podnošenja zahteva za kredit kod Fonda, nakon predaje zahteva za odobravanje projekta Upravi za agrarna plaćanja, a kao dokaz se dostavlja kopija zahteva uz overeni dokument od strane Uprave za agrarna plaćanja o prijemu dokumentacije.

Ugovor o kreditu će se zaključivati nakon dostavljanja rešenja Uprave za agrarna plaćanja o odobrenju projekta u okviru IPARD podsticaja od strane podnosioca zahteva.

Iznos kredita:

do 150.000,00 EUR u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS za EUR na dan realizacije kredita  za odobrene projekte za nabavku pogonske poljoprivredne mehanizacije i poljoprivrednih mašina, u skladu sa Listom prihvatljivih investicija i troškova, i raspisanim Javnim pozivom ministarstva nadležnog za poslove poljoprivrede, Uprave za agrarna plaćanja;

do 800.000,00 EUR u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS za EUR na dan realizacije kredita za odobrene projekte za investicije u objekte i opremu, u skladu sa Listom prihvatljivih investicija i troškova, i raspisanim Javnim pozivom ministarstva nadležnog za poslove poljoprivrede, Uprave za agrarna plaćanja, kao i za druge namene u skladu sa pozivima.

Sve dodatne informacije o ovoj  konkursnoj liniji, se mogu videti na stranici Konkurs za dugoročne kredite za investicije u poljoprivredi u okviru IPARD programa (https://rfapv.rs/?page_id=3599) ili pozivanjem broja 021/454-334 ili direktno u prostorijama Fonda u Novom Sadu na adresi Bulevar cara Lazara 7a.

U  2021.godini Razvojni fond AP Vojvodine je za registrovana poljoprivredna gazdinstva, pravna lica i preduzetnike opredelio 13 kreditnih linija u ukupnom iznosu preko 2,5 milijardi dinara. Kreditne linije su koncipirane tako da zadovolje zahteve i naprobirljivijih subjekata na tržištu.

Ostavite komentar