Sajam pčelarstva 28. avgusta 2021. u Somboru

 

Sajam pčelarstva u Somboru će sakupiti proizvođače i potrošače sa željom da med bude svakodnevno na trpezi. Ove sezone medna paša je bila slabija i cena meda je na nivou od 1.000 dinara za kilogram.

Udruženje Pčelara „Avram Maksimović“ Sombor i ove godine 28. avgusta (poslednja subota u mesecu) organizuje tradicionalni 28. MEĐUNARODNI SAJAM PČELARSTVA SOMBOR 2021.

Pčelari će na sajmu pčelarstva ponuditi građanima med i ostale pčelinje proizvode. Proizvođači pčelarske opreme izložiće pčelarski pribor i ostale potrepštine. Sajam je prilika da građani kupe med i ostale pčelinje proizvode direktno od pčelara.         

Sajam pčelarstva           

U eri pandemije važno je koristiti med i proizvode od meda za osnaživanje imuniteta. Ređe se koristi PERGA – fermentisani polen koji predstavlja snažnu zaštitu organizma. Perga je bogata proteinima, enzimima, aminokiselinama, ugljenim hidratima, prirodnim kvascima, vitaminima – najviše vitamina grupe B, zatim vitamina C, D, E, K i drugih. U 100 grama perge nalazi se 13 miligrama rutina, koji naročito jača zidove krvnih sudova, pa je zato perga najbolji lek za kardiovaskularne bolesnike i anemične osobe.          

Kako pčele sakupljaju svoje proizvode sa cvetova raznih biljaka to će sajam pratiti i prodajna izložba cveća. Sve potrebne informacije o sajmu možete dobiti od predsednika UP „Avram Maksimović“ na tel. 069/1805941, Radomir Malbaški

Ostavite komentar