Sve je spremno za početak Poljoprivrednog sajma u Zagrebu

 

Uskoro počinje, četverodnevni, najveći hrvatski događaj na temu poljoprivrede.

Više od 300 izlagača, iz ukupno 21 zemlje, na 12.000 kvadratnih metara, smestiće se u pet paviljona Zagrebačkog velesajma. Poslednjeg dana ovog meseca otvara se CroAGRO 2023.

Ova sajamska manifestacija trajaće do 3.12.2023. godine.

 

 

ČITAJTE I: Novosadski sajam u narednoj godini na čelu CEFE – za predsednika izabran Boris Nadlukač

 

 

Sad već u svom tradicionalnom terminu, u vreme godine kada radovi na poljima miruju, bogat izlagački, promotivni i edukativni program, pripremljen je za sve učesnike u poljoprivredi. Posetioce će, a očekuje ih se oko 25.000, zasigurno oduševiti i nagradna igra za koju su sponzori pripremili zanimljive nagrade.

„Sajam kakav poljoprivreda zaslužuje“ podržali su brojni partneri i uključili se u edukativno-konferencijski deo sajma. To je Udruženje prodavaca poljoprivredne mehanizacije i opreme u Hrvatskoj. U stručnom delu, partneri su  Hrvatska poljoprivredna komora, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Agronomski fakultet Zagreb i Fakultet agrobiotehničkih nauka Osijek. Podrška je stigla od  Ministarstva poljoprivrede, Odbora za poljoprivredu Sabora RH i Grada Zagreba.

Najavljujemo zato zanimljive teme Agronomskog fakulteta – „Izazovi i potencijali navodnjavanja agro – ekosastava Republike Hrvatske“, „Inovativni pristupi gospodarenja vodom u poljoprivredi: primeri dobrih praksi usled klimatskih promena“ i „Gradska poljoprivreda – mit ili stvarnost“.

Već je najavljen dolazak velikog broja mladih, a to je posebno dobra vest jer će se tokom održavanja sajma promovisati zanimanja u poljoprivredi. Naime, već sada je primećena sve veća zainteresovanost mladih za ekološki pristup poljoprivredi pa će ova dodatna promocija za mnoge biti itekako korisna.

Poljoprivredna proizvodnja i njen potencijal oduvek je u središtu interesa, ali danas možda više nego ikada, upravo zbog ratnih zbivanja u svetu i klimatskih promena. Zato nam je progovaranje o ovoj privrednoj grani, okupljanje struke, njena promocija, itekako važna i glavna nit vodilja u okupljanju svega najboljeg u poljoprivredi.

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu 

Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebooku

 

 

 

 

Jedini smo poljoprivredni sajam koji se održava u zatvorenim paviljonima pa je ovo još jedan argument i poziv na celodnevna uživanja na Zagrebačkom velesajmu. Uz predstavljanja, spremaju se brojne radionice, okrugli stolovi, prezentacije novih tehnologija u poljoprivredi, inovativnih rešenja, predavanja o biogazdinstvu, rasprave o perspektivama na ovom prevažnom području.

I još jedna atrakcija – izložba traktora oldtimera.

Radno vreme i cene ulaznica pogledajte OVDE.

Izvor: Zagrebački velesajam