U Bačkoj Topoli vikend rezervisan za sajam Expo 2021

 

U organizaciji Udruženja poljoprivrednika iz Bačke Topole tokom predstojećeg vikenda održaće se Sajam poljoprivrede i privrede Expo 2021.

Za prvi sajamski dan predviđeno je održavanje Poslovnog foruma mađarskih poljoprivrednika Karpatske regije i Regionalni sastanak vojvođanskih organizacija – Savez agrarnih udruženja Vojvodine. Uslediće svečano otvaranje manifestacije, poudravne reči i nastupi kulturno-umetničkih društava.

Drugi, centralni dan, rezervisan je za Konferenciju Udruženja odgajivača goveda podolske rase Karpatske regije, zatim okrugli sto na temu „Značaj podolske rase u porodičnim gazdinstvima“ i Predavanje o zdravoj ishrani i izvornoj hrani. U popodnevnim satima predviđena je prezentacija i degustacija lokalnih proizvoda.

Organizator susreta odgajivača goveda podolske rase Karpatske regije je Sabolč Tružinski.

Poslednjeg sajamskog dana biće objavljeni rezultati takmičenja za najbolju rakiju.

Expo 2021 održaće se od 10. do 12. septembra u velikoj hali JP „Tržnica“ Bačka Topola i njenoj okolini.

Višegodišnja tradicija održavanja sajma i sve veći broj kako domaćih tako i stranih izlagača, svedoči o značaju i ulozi ovog događaja. Na ovoj sajamskoj manifestaciji učestvovaće poljoprivredni proizvođači, privredni subjekti čije su delatnosti proizvodnja metalne i plastične galanterije, prerada drveta, hemijska industrija, IT oprema, građevinarstvo, tekstil, obuća, prehrambena industrija, mehanizacija,  turizam i ugostiteljstvo, itd.

Ulaz za posetioce je besplatan, a obavezno je poštovanje aktuelnih epidemioloških mera.

J.B.

 

Ostavite komentar