Ugovori za vojvođanske vinare I pivare

 

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je vojvođanskim vinarima i proizvođačima rakije i piva ugovore o sufinansiranju nabavke opreme u ukupnoj vrednosti od 60 miliona dinara.

Kako je saopšteno iz Pokrajinskse vlade, Božić je kazao da je na konkursu za sufinansiranje nabavke opreme za proizvodnju vina i rakije podržano 39 proizvođača, sa 50 miliona dinara, dok je novac za opremu dobilo šest malih pivara.

 

On je dodao da su svi koji su podneli validne prijave dobili sredstva, te da je maksimalan iznos po prijavi bio dva miliona dinara.

-Do 50 odsto investicije podržao je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, odnosno 60 odsto za proizvođače mlađe od 40 godina, žene i za one koji rade u otežanim uslovima, naveo je Božić i dodao da su proizvođači, između ostalog, dobili sredstva za nabavku opreme za fermentaciju, za punjenje boca i nabavku flaša za vino, prenosi Tanjug.

Resorni sekretar je naglasio da ovakav vid pomoći vinarima mnogo znači, te da će Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu i naredne godine nastaviti sa podrškom.

Božić je još dodao da je u planu raspisivanje konkursa za ruralni turizam, kojim će takođe biti podržani i proizvođači vina, rakije i piva.

Ostavite komentar