Uhapšen zbog sumnje da je prodao 3.500 tona kukuruza iz robnih rezervi

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su K. M. (46) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti.

Kako se sumnja, on je radeći kao odgovorno lice Privrednog društva „Agro Medan“ doo iz Zrenjanina, u dva navrata tokom 2017. godine zaključio ugovore o skladištenju, čuvanju i obnavljanju merkantilnog kukuruza sa Republičkom direkcijom za robne rezerve, na osnovu kojih je preuzeo 1.999.980 kilograma merkantilnog kukuruza od jednog skladištara iz Srpskog Itebeja i 1.452.394 kilograma merkantilnog kukuruza od skladištara iz Vršca.

 

 

ČITAJTE I: Hapšenje u Žablju zbog krađe kukuruza i pšenice iz Robnih rezervi

 

 

 

 

Potom je, kako se sumnja, u periodu od dana preuzimanja merkantilnog kukuruza do jula 2018. godine prodao poverenu robu na čuvanje bez evidentiranja u poslovnim knjigama privrednog društva „Agro Medan“ DOO iz Zrenjanina, čime je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 72.223.696 dinara.

 

 

 

Zaprati Agroportal znanje je moć na Instagramu
Lajkuj Agroportal znanje je moć na Facebook 

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Izvor: Agrosmart

Ostavite komentar