Užice: Prijave za subvencije u poljoprivredi

Među prvima u Srbiji grad Užice ove godine raspisuje javni poziv za subvencije u poljoprivredi. Za tu namenu opredeljeno je 32 miliona dinara i to je iznos za 5 miliona dinara veći u odnosu na prošlu godinu. Po rečima Slobodana Kuzmanovića člana Gradskog veća, konkurs će biti objavljen u ponedeljak 5. aprila, a opšti uslovi isti su kao i prethodnih godina.

Registrovano poljoprivredno gazdinstvo mora da je na terotiriji grada Užica u aktivnom statusu i da je izmirilo obaveze po osnovu poreza. Ovo su osnovni preduslovi za učešće na javnom pozivu koji obuhvata niz mera.

-I ove godine Grad će subvencionisati nabavku poljoprivredne mehanizacije, grla stoke, voćarstvo, protivgradne mreže, opremu za navodnjavanje, muzilice. Maksimalni iznos subvencije je 280 hiljada dinara u oblasti stočarstva, odnosno 100 hiljada dinara za voćarstvo. Poljoprivredni proizvođači mogu konkurisati po više osnova, ali je maksimalni iznos subvencije koju grad daje 280 hiljada dinara, kaže Kuzmanović.

Na osnovu Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za područje grada Užica za 2021. godinu, Grad Užice obaveštava poljoprivredne proizvođače da će u 2021. godini, subvecionisati:

– nabavku steonih junica, krava i teladi simentalske rase

– nabavku umatičenih grla ovnova, ovaca, jagnjadi, jarčeva, koza i jaradi

– nabavka suprasnih nazimica

– nabavku određenog broja sistema za mužu (muzilica)

– organsku proizvodnju

– nabavku opreme za plasteničku proizvodnju

– nabavku sistema za zalivanje i mreža za zasenjivanje i protivgradnu zaštitu

– nabavku poljoprivredne mehanizacije

– nabavku sadnica voća

Sredstva će biti odobravana po redosledu ispravno podnetih zahteva, bliži uslovi javnog poziva i neophodna dokumentacija dostupni su na sajtu Grada, a prijave se podnose od ponedeljka 05. aprila u kancelariji 28 u Gradskoj upravi u Odseku za poljoprivredu.

U prethodnih šest godina ukupno 2 085 korisnika ostvarilo je pravo na subvencije u poljoprivredi za šta je opredeljeno oko 114 miliona dinara.

Za dodatne informacije poljoprivrednici se mogu obratiti na broj telefona 031/590 163.

Izvor: www.uziceoglasnatabla.com i Grad Užice

Ostavite komentar